ESRC:n valmennusvaliokunta kokoontui

Seuramme valmennusvaliokunta piti vuoden 2010 ensimmäisen kokouksensa. Tärkeimpänä asiana tuotiin esiin, että tarvitsemme valmennusjärjestelmäämme kokonaisvaltaisen muutoksen! Tavoitteena on jatkossa luoda selkeät eri ryhmät niin 1) aloittelevalle, 2) harrastavalle kuin 3) kilpailevalle juniorille. Ohessa lisää kokouksessa käsiteltyjä/päätettyjä asioita:

ESRC:N VALMENNUSVALIOKUNNAN KOKOUS 12.1.2010
Tiistai klo 13.15-15.00 Esport Center Kabinetti

Paikalla; Jarkki Jaakkola(Pj.), Tomi Niinimäki (päävalmentaja), Mannu Salmensaari (Junioripäällikkö), Kari Laurikainen (valmentaja) ja Matias Tuomi (valmentaja)

LEIRIT
1. Kesäleirikutsu 2010 saatiin valmiiksi ja se on toimitettu julkaistavaksi www.squash.fi ja www.esrc.fi sivuille. ESRC järjestää viisi kesäleiriä, joista kolme kesäkuussa ja kaksi elokuussa.
2. Järjestetään keväällä ESRC:n junnuille viikonloppuleiri Järvenpään squashhallilla. Suunnittelu ja toteutusvastuu on Kari Laurikaisella. Mukana valmisteluissa Mannu Salmensaari. Syksyllä 2010 pyritään järjestämään toinen vastaavanlainen leiri Järvenpäässä.
3. Juniorien kesäleirin valmistelut Mikkelissä heinä-elokuussa 2010 etenevät saamamme tiedon mukaan. Tomi Niinimäki pitää seuran tietoisena leirin valmisteluista.
4. ESRC:n omille junioreille järjestetään kesällä kolme teholeiriä Esportissa. Vetäjinä varmasti Tomi Niinimäki (pojat) ja tod.näk. Pia Ojala (tytöt). Leirien vetäjät valitsevat leireille kutsuttavat.
5. Kesäleirikutsusta otetaan 2000-3000 kopiota. Kutsujen toimittamisesta kouluille vastaa Mannu Salmensaari maaliskuun alusta alkaen.
6. Kesäleireille ilmoittautumiset vastaanottaa Mannu Salmensaari.

KOULUTUS
1. Kari Laurikainen järjestää alkukeväästä 1. tason valmentajakurssin Esport Centerissä. Kurssille tultaneen kutsumaan tod.näk. n. 20 seuralaista (junioria, isää ja äitiä).
2. Kari Laurikainen ja Matias Tuomi järjestävät Mannu Salmensaarelle valmentajakoulutusta.

KOULULAISPROJEKTI
1. Mannu Salmensaari käynnistää uusien alakoulujen kutsumisen välittömästi. Tavoitteena tulee olemaan 5-10 koulua, yhteensä 300-500 oppilasta.

TEKNIIKKATESTIT
1. Tekniikkatestit toteutetaan kevään 2010 aikana. Tomi Niinimäki ohjeistaa valmentajat ja luo ”Tekniikkatesti”-kansion. Tekniikkatestit ovat ESRC:n itse laatimat.

MATERIAALIHANKINNAT
1. Matias Tuomi luo selkeän ”Squash – DVD – kirjaston” seurahuoneeseen. Squash DVT:t ovat vapaasti lainattavissa. Maksimi laina-aika on yksi viikko.
2. Seura kustantaa valmentajien käyttöön jo hankitut 12 tusinaa squashpalloa.

SEURAHUONE
1. Valmentajien omia varusteita varten pyritään löytämään ratkaisu. Mannu Salmensaari valmistelee asiaa.

ASUSTEET
1. Valmentajat pyrkivät myymään seuran paitoja ja verkkareita aktiivisesti. Kaikkien paitojen hinta on 10€/kpl ja verkkareiden 35€/kpl. Pelishortsien hinta on 15€/kpl ja pelisukkien (3 paketti) on 10€/paketti.

JUNIORIEN KILPAILEMINEN
1. ESRC:n valmentajat pyrkivät osallistumaan ESRC:n juniorien mestaruuskilpailuihin toukokuussa 2010.
2. Valmentajat kannustavat junioreita osallistumaan kaikkiin mahdollisiin juniorikilpailuihin.

TIEDOTUS
1. Kari Laurikainen kirjoittaa jutun 1/2010 ESRC Newsiin ja Matias Tuomi 2/2010 lehteen.
2. Valmentajat selvittävät Raila Luhtalalta omat salasanansa, jotta voivat kirjoittaa nykyistä aktiivisemmin seuran kotisivuille.

VALMENNUS
1. Tomi Niinimäki ohjeistaa kaikki valmentajat liittyen harjoituksen alkulämmittelyyn ja jälkiverryttelyyn.
2. Todettiin, että koko valmennusjärjestelmämme kaipaa kokonaisvaltaista muutosta. Ensimmäisenä toimenpiteenä Tomi Niinimäen keskiviikkopäivän valmennuksissa kokeillaan DEMO:na muutosta. Pelaajat jaetaan kolmeen ryhmään; 1) aloittelijaryhmät, 2) harrastelijaryhmät ja 3) kilparyhmät
3. Mannu Salmensaaren päivittämät ”Pelisäännöt” hyväksyttiin ja ne on toimitettu ESRC:n kotisivuille julkaistavaksi.
4. ”Nuori Suomi”- ryhmien toiminta on Mannu Salmensaaren toimenpitein lähtenyt loistavasti liikkeelle. Uusia ohjaajia saatiin joulukuun kurssilla koulutettua seitsemän. Pia Mäki-Kokkila on ottanut vastuulleen sunnuntain ryhmät (2 kpl). Keskiviikolle ja perjantaille pyritään muodostamaan Mannu Salmensaaren johtamat uudet NS-ryhmät. Mannu Salmensaari on laatinut hyväksi todetut läpivientiohjelmat NS-ryhmien ohjaajille.
5. Päätettiin (noudattaen Tapion Sulan toimintatapamallia) mahdollistaa myöskin mikroille (6-9 vuotiaat) mahdollisuus osallistua kahteen viikottaiseen harjoitukseen (400€/vuosi). Tutkitaan mahdollisuutta perustaa myös heille ”kilparyhmä”.
6. Seuramme valmentajat alkavat itse kukin valmistella kysymyksiä ESRC:n ”Valmennuskyselyä” varten. Kyselyn toteuttaa Ajantasalla Yhdistyspalvelut Oy kevään lopulla. Kysely toteutetaan nettipohjaisena ja se kohdistetaan seuramme 1) junioreille ja 2) heidän vanhemmilleen.

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja