SM-liiga 28.11.2009: Miehet jyräsivät – naisille voitto ja tappio!

ESRC:n miesten I-joukkue oli luunkova kotikierroksellaan Esportissa napaten voitot niin Ylivieskasta kuin Oulusta puhtaasti 4-0. Naiset sen sijaan kärsivät 0-3 tappion HSRC:lle, mutta ottivat voiton JSK:sta 2-1 Mikkelissä!

ESRC – Ylivieska 4-0 (kirjoitti Jari Tuomi)
Kauden debyyttinsä teki Espoon väreissä joukkueen luuvitonen, syömähammas ja ilmatorjuntatykki Tatu “Taisto” Murronmaa. Vastassa ollut Ylivieskan Teuvo Määttänen sai todisteen Taiston nykykunnosta kolmen (armeliaan) lyhyen erän aikana.

Janne Järvinen ei antanut kokeneen Matti Saarelan rutiinin horjuttaa itseään, vaan otti hänkin puhtaan 3-0-voiton. Kakkosissa Matias Tuomi jatkoi Anssi Määttäsen kanssa siitä, mihin Tampere Openissa jäi eikä antanut raisiolaiselle mitään mahdollisuuksia. Anssilla oli kyseenalainen kunnia kuitata itselleen nollaerä, mikä on nykypistelaskulla tietysti harvinaista.
Ykkösissä sai sateentekijä-guru Mike Harris seurata toivomuksensa mukaisesti aitiopaikalta kahden kärkipelaajamme koitosta. Olli Tuominen varmisti voitollaan Henrik Mustosesta puhtaan tilin päivän ottelusta ESRC:lle.

ESRC – OSK 4-0
Tatu Murronmaa aloitti vakuuttavasti Valasman kanssa ollen hetkessä jo 5-2-johdossa. Sitten tuli musta hetki tai parikin ja tilanne 5-7 ja 6-10. Tästä sillasta ei ESRC:n hollantilaisvahvistus enää noussut, vaan erä meni Valasmalle. Toinen erä oli kuitenkin Murronmaan näytöstä ja kolmannenkin hän vei nimiinsä. Neljännessä erässä näytti kuitenkin noutaja tulevan ekan erän tapaan ja ottavan omansa. Pienen pelailun jälkeen tilanne olikin 5-8 ja 6-10 ja Valasmalla siis lopulta eräpallo. Uskomaton kuuden pisteen putki vei kuitenkin Tatun ja ESRC:n erä- ja otteluvoittoon.

Janne Järvinen otti päivän toisen 3-0-voittonsa, nyt Oulun Matti Eskelisestä. Selvistä eränumeroista huolimatta Eskelinen pelasi ajoittain todella hyvää ja taidokasta kössiä, mutta liike ja taito ei riittänyt erävoittoihin saakka.

Kakkosten eli Matias Tuomin ja Mika Monton pelissä tuntui taas olevan enemmän panosta kuin muualla. Aikaisemmissa peleissä Mika oli voittanut helposti Tuomas Häkkisen ja Matias Anssi Määttäsen. Pelin alusta lähtien Mika vaani Matiaksen virheitä ja tykitti stopparin tai kieron boastin aina tilaisuuden tullen. Matias ei ollut terävimmillään ja pallot tipahtelivat liian usein puoleen kenttään tai nousivat hyökkäyskorkeudelle. Ensimmäinen erä lipsahti kuitenkin selvänumeroisesti Matiakselle. Toisessa erässä Mika oli koko ajan hieman niskan päällä ja pari pistettä edellä. Matiaksen peli tuntui olevan hieman kipsissä. Eräpallon selvittäminen 10-9-tilanteessa antoi Matiakselle kuitenkin itseluottamusta ja erävoittoon tarvittavat pisteet kaavittiin kasaan, vaikka 11-10-tilanteen syöttö lipsahtikin harakoille (”tunsin sen heti pallon osuttua mailaani, kosketus oli liian kova” Matias tilitti). Kolmas erä oli kaikkein tasaisin, mutta tilanteen oltua Mikalle 9-8 ei pisteitä tehnyt enää kuin Matias.

Viimeisessä pelissä Oulun nuori Ville Hiltunen pyristeli Olli Tuomista vastaan, mutta sai Ollin löysäillessäkin vain hajapisteitä.

Toinen puhdas 4-0-voitto ESRC:lle tänään ja tarpeelliset 8 pistettä. Tarkat ottelutulokset Squashliiton liigasivuilta.

Naisten I-joukkue Mikkelissä (kirjoitti Laura Aalto-Setälä)