Qatar Classic 2009

Olli Tuominen (PSA 24) otti upean voiton 147 000 USD:n ammattilaiskilpailun pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Tuominen kukisti PSA nro 21 Mohamed El Shorbagyn (Egypti) tiukassa viisieräisessä ottelussa 3-2 (11-5, 8-11, 7-11, 11-3, 11-7). Ottelu kesti 61 min. Toisella kierroksella Englannin Peter Barker oli vahvempi erin 3-1 (11-4,11-3,1-11,11-3).
Shorbagy
Tuominen onnistui taistelemaan itselleen maukkaan päänahan arvostetun Qatar Openin (147500$) ensimmäisellä kierroksella voittamalla kilpailun 13. sijoitetun Egyptin Muhamed El Shorbagin tiukasti 3-2. Heti ottelun alkumetreiltä Tuomisen otteista näki selvän parannuksen aikaisempien kilpailuiden ponnettomiin otteisiin. Egyptiläinen kaatui kuitenkin saappaat jalassa eikä voitto tullut helpolla. Tuomisen tarkat ja virheettömät otteet turhautti egyptiläisen pelin kolmannessa erässä, eikä suomalainen jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Vielä viimeisessä erässä, viiden pisteen tappioasemasta, egyptiläinen nousi vaarallisen lähelle, kunnes Tuomisen onnistui kuromaan jälleen etumatkaa ja ottamaan tiukan ja arvokkaan voiton erin 3-2.
Näin Tuomiselle maukas voitto ja paikka puolivälieriin. ”Mukava pelata vaihteeksi oikeasti hyvinkin. Toivottavasti huomenna on sama meininki”: toivoi Tuominen ottelun jälkeen.