ESRC:n naisten I-joukkue EURO-cupissa Ruotsissa

Viime keväisen runkosarjavoiton myötä ESRC:n naisjoukkue saavutti edustuspaikan Ruotsin Göteborgissa pelattavaan seurajoukkueiden väliseen EuroCup -turnaukseen. Tänä vuonna taso on sekä miehissä että naisissa edellisvuosia kovempi: joukkueet ovat haalineet riveihinsä kovia pelaajia maarajojen ylitse. Espoosta lähti kisoihin kuitenkin tuttu kokoonpano, sillä joukkueessamme pelaavat Pia Ojala, Hanna Rusila, Laura Aalto-Setälä sekä Tiia Knuutila.

Ensimmäisen ottelumme pääsimme pelaamaan Ruotsin suurimpaan kauppakeskukseen kisoja varta vasten rakennetulle lasikentälle. Saimme tavallista enemmän yleisöä sekä tavallista kovemmat pelikumppanit, kun vastaamme asettui tanskalainen Odensen joukkue, jossa pelasivat Tanskan ykkönen Line Hansen (WISPA 26) sekä Ruotsin hallitseva mestari Anna-Carin Forstadius (WISPA 76).

Kyyti oli paikoin kovaa, mutta saimme pisteitä, eivätkä erävoitotkaan olleet kaukana. Kentän ulkopuolisesta maailmasta kerrottakoon, että Pia pääsi kertomaan hyvän squashpelaajan ominaisuuksia toimittajaopiskelijoiden tv-ryhmälle.

Odense Squash Club Women – Espoo Squash Rackets Club
Anna-Carin Forstadius Laura Aalto-Setälä 11-2 11-7 11-2
Line Hansen – Pia Ojala 11-9 11-2 11-6
Marie-Luise Feddern – Hanna Rusila 11-7 11-4 11-1

Illalla pelasimme vielä englantilaista Edgbaston Priorya vastaan. Vastustajamme oli selkeästi parempi, mutta peli sujui silti hyvin. Pia pelasi ensimmäisen erän niin vakuuttavasti, että hieman ylimielisesti otteluun saapunut joukkue oli erätauolla kokonaisuudessaan jakamassa kilpaa ohjeita. Ilmeisesti neuvoista oli apua.

Edgbaston Priory (5)-Espoo Squash Rackets Club (6)
Julianne Courtice – Tiia Knuutila 11-4 11-6 11-7
Emma Chorley – Pia Ojala 11-9 11-4 11-2
Leonie Holt – Hanna Rusila 11-6 11-7 11-2

Viimeisen ottelun sveitsiläistä Sihltalia vastaan ennakoimme tasaiseksi, eikä arvio olisi voinut olla osuvampi. Ilmassa oli positiivista latausta jo ensimmäisestä lämmittelystä lähtien. Pia oli kovan paikan edessä Sveitsin naisten ykköspelaaja Jasmin Ballmania vastaan, ja yllättyi itsekin siitä, kuinka hyvin pärjäsi. Pialla oli kahdessa ensimmäisessä erässä useita eräpalloja, mutta erävoitot jäivät ottamatta.

Kakkosten pelissä Laura pelasi valtavalla itseluottamuksella ja peli oli katkolla jo kolmannessa erässä, mutta hyvin taistellut sveitsiläinen voitti sen ja vielä seuraavankin Lauran useista ottelupalloista huolimatta. Ottelu venyi viidenteen erään, joka sekin jatkopalloille, mutta lopulta Laura ratkaisi pelin ESRC:lle.

Viimeiseen otteluun lähdettiin siis kutkuttavasta 1-1 -tilanteesta. Kolmosten ottelussa Tiia aloittikin vakuuttavasti. On hämmästyttävää, kuinka sittenkin vähän Tiian pelissä näkyy pitkä pelaamattomuus. Neljännessä erässä Tiialla oli ottelupallojakin, mutta tällä kertaa sveitsiläinen voitti tärkeimmät pisteet.

Niukasta tappiosta huolimatta joukkue pelasi hienosti, ja lienee syytä mainita, että kaikki sveitsittäret pelaavat WISPAa. Katsojiakin oli paljon, sillä pelasimme jälleen lasikentällä. Tästä on hyvä lähteä alkavaan kilpailukauteen!

Sihltal – Espoo Squash Rackets Club 2-1
Jasmin Ballman – Pia Ojala 14-12 11-9 11-2
Julia Schmalz – Laura Aalto-Setälä 7-11 13-15 13-11 16-14 10-12
Nathalie Plain – Tiia Knuutila 8-11 11-7 7-11 16-14 11-9