Colombian Open 2009 (30 000 dollaria) – Tuominen hävisi semifinaalissa

Olli Tuominen selvitti tiensä Bogotassa pelattavan Columbia openin toiselle kierrokselle voittamalla maailman rankingin 72, Walesin Rob Sutherlandin, suoraan erin 3-0. Kahdessa ensimmäisessä erässä Sutherland onnistui ottamaan selvän johtoaseman, mutta Tuominen sai molemmissa erissä ajettua eron kiinni ottaen turvallisen 2-0 eräjohdon. Kolmannessa erässä Bogotan 2600 metrin ohut ilma alkoi vaikuttaa walesilaisen hapenottoon ja peliään parantanut Tuominen otti selvän voiton selvittäen tiensä toiselle kierrokselle.

Seuraavaksi häntä vastaan asettuu maailman lista 40, Meksikon Eric Galvez.

Tuominen jyräsi tiensä välieriin Kolumbian Bogotassa pelattavassa 30000$ ammattilaiskilpailussa voittamalla pääsarjan 2. kierroksella Meksikon Eric Galvezin erin 3-0.

Seuraavaksi Tuominen kohtaa välierissä PSA 6. Australian David Palmerin.

Tuominen koki karvaan tappion 30000$ Columbia Openin semifinaalissa häviten David Palmerille niukasti 3-1. Ottelu alkoi australialaisen hallinnassa Tuomisen yrittäessä löytää tietään otteluun. Toisessa erässä peli tasoittui, mutta australialainen onnistui viemään vielä toisen erän niukasti numeroin 11/9. Tuominen jatkoi taistelua kahden hävityn erän jälkeen ja onnistui kääntämään kolmannen erän itselleen 11/6. Neljännessä erässä hän sortui kuitenkin turhiin virheisiin ja näin australialainen vei erän nimiinsä 11/7 ja koko ottelun 3-1.

”Harmittaa kun ei maltti riittänyt erien lopuissa”, tuskaili Tuominen pelin jälkeen.

Tuomisen kilpailut jatkuvat Chicagossa pelattavalla US Openilla 2.9.2009.