Seniorien EM-kilpailut 26.-28.6.2009 Saksan Krefeldissä

Squashin historian ensimmäiset ”Seniorien EM-kilpailut” järjestettiin Saksassa. Kilpailu kokosi yli 200 pelaajaa eri puolilta Eurooppaa loistaviin kisoihin. Kisaorganisaatio toimi upeasti saksalaisella tarkuudella. Olosuhteet olivat todella haastavat, sillä pelipaikoilla oli sisällä lämpöä 35-40 astetta. Pääosan mitaleista nappasivat odotetusti Englanti ja Saksa. ESRC:n pelaajista kisoihin osallistuivat Tatu Murronmaa (M35, sijoitus 5.), Kari Lehtola (M45, sijoitus 10.), Jammu Saari (M50, sijoitus 5.) ja Jarkki Jaakkola (M50, sijoitus 11.). Tunnetuin mestari leivottiin luokassa M40, kun Fredrik Johnsson (Ruotsi) nappasi kultaa!
015.JPG

Tatu Murronmaa osoitti kohtuukovaa kuntoa etenkin 1. sijoitettua entistä Saksan mestaria Stefan Leiffelsiä vastaan! Leiffels voitti luokan M35.
005.JPG

M45 luokassa Kartsa Lehtola oli ”ihmeissään” kuumilla kentillä ja koki ”yllättäen” tappion Espanjan Martin Tousille 0-3 (9/11, 12/14, 8/11). Kölnistä yksin Krenfeltiin ajellut (ja eksyillyt) Lehtola ei päässyt riittävän ajoissa ”sinuiksi” kenttien kanssa. Kartsa kyllä paransi otteitaan kisan edetessä, mutta huipennus jäi puolitiehen, kun ”vanha konna” Ylivieskasta – Tepa Määttänen – tykitti Kartsan ”kuutamoon” ottelussa sijoista 9.-10 erin 11/9, 11/5, 7/11, 11/7. Henkisellä puolella Kartsa osoitti jälleen loistavat ominaisuutensa ”piiskaten” kaikkia suomalaisia raivokkaaseen taisteluun omissa otteluissaan!

M50 luokassa edustajamme Jammu Saari ja Jarkki Jaakkola olivat molemmat tyytyväisiä peleihinsä. Etenkin Jammu pelasi ehkäpä uransa parhaat kisat. Vain puolivälierissä vastaan tullut entinen PSA-pelaaja, kreikan 1. pelaaja Nikos Moustroufis antoi Jammulle ”isän kädestä”. Nikos otti kultaa upella pelillä kukistaen finaalissa Saksan 2.sijoitetun Udo Kahlin 3-0.
008.JPG

2. kierroksen ottelussa Jammu Saari (sijoitettu 9.-16.) kukisti Tsekin (sijoitettu 5.-8.)Milan Vlasakin tiukassa ottelussa erin 3-1 (kuvastakin voi päätellä kumpi voitti).
004.JPG

1. kierroksen ottelussa Jarkki Jaakkola voitti Saksan mestaruuskilpailuiden nro 4. Reiner Eckhardin myöskin tiukassa ottelussa erin 3-1!
003.JPG

Ottelussa sijoista 11.-12. Jarkki kohtasi Tsekin Jiri Vagnerin voittaen hänet viidennessä erässä pistein 11-9.
009.JPG

Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi upeasti pelannut Ylivieskan Anssi Määttänen ollen 4.
010.JPG

Välierissä Anssi hävisi 0-3 Saksan Fredi Fischerille.

Pronssiottelussa (kuva) Anssi pelasi upeasti, mutta mitali jäi saamatta Espanjan Jesus Souto Iglesiasin ottaessa voiton 3-0 (11/6, 11/5, 11/7)!
011.JPG

M45 luokassa kohtasivat entiset Englannin ammattilaispelaajat Mark Woodliffe ja Eamonn Price. Woodliffe voitti tiukan ottelun erin 3-2.
012.JPG

Espoon ESP oli myös hienosti edustettuna kisoissa; M60 luokassa Turre Koivisto (sijoitettu 3.-4., sijoitus 7.), Pekka Utti (sijoitus 9.) ja M65 luokassa Bertil Walli (sijoitettu 5.-8., sijoitus 5.)