ESRC:lle päätoiminen työntekijä

ESRC jätti 15.3.2009 hakemuksen yhdessä 495 muun seuran kanssa opetusministeriölle. Seuramme kuului niiden 200 onnellisen joukkoon, jotka valittiin tähän kaksivuotiseen pilottihankkeeseen, johon valtio osallistuu maksamalla päätoimisen työntekijän tuomista kustannuksista 50% maksimissaan 1250€/kk. Työntekijän haku on paraikaa käynnissä ja valinta tultaneen tekemään vielä ennen kesälomien alkua seuran hallituksen toimesta! Palkkatuen vastaanottivat seuramme edustajina Laila Rokkanen ja Jarkki Jaakkola.palkkatuki.JPG

Ensimmäistä kertaa 200 urheiluseuraa saa suoraa tukea opetusministeriöltä yhteensä 7 miljoonaa euroa päätoimisen työntekijän palkkaamiseen.

Eteläsuomalaiset urheiluseurat saivat tukensa 26.5.2009 Helsingin Kisahallissa pidetyssä jakotilaisuudessa. Paikalla oli myös kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin.

”Olen erityisen iloinen siitä, että seuratoiminnan kehittämistuki on saanut niin hyvätasoisen ja runsaan vastaanoton niin työntekijöiden palkkauksen kuin toiminnallisten tukien osalta. Myös hakemusten ja tukien jakaantuminen tasaisesti koko maahan, eri lajien monipuolinen huomioiminen sekä yksiö- ja joukkuelajien tasapainoinen määrällinen suhde toisiinsa antaa hyvät lähtökohdat tämän pilotin onnistumiselle. Tästä on hyvä jatkaa”, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin sanoo.

”Seuratoiminnan kehittämistuki on valtion ja kaikkien liikuntajärjestöjen yhteinen hanke, ja järjestöt ovat tehneet hienoa yhteistyötä. Tuen myötä voimme tarjota seuroille entistäkin parempaa tukea ja apua. Hakemusten suuri määrä osoittaa, että tällaisella tuella on suuri kysyntä. Seurat tarvitsevat tarvitsevat myös päätoimisia työntekijöitä tukemaan vapaaehtoisten innostumista ja jaksamista”, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Eri tukimuotoihin saapui hakemuksia yhteensä lähes 1 700. Vain tänä vuonna jaossa ollutta palkkatukea myönnettiin 200 seuralle. Hyviä hakemuksia oli reilusti yli kaksinkertainen määrä, joten seurojen valinnassa jouduttiin tekemään kovaa karsintaa. Palkkatukeen oikeutetut seurat saavat tukea kolmen vuoden ajan, enimmillään puolet työntekijän palkasta. Lisäksi seurat saavat erillistä koulutusrahaa, jonka seura voi käyttää harkintansa mukaan.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja