Alle 15 ja 17 juniorimme Espanjassa EM-kisoissa

Suomen alle 15-vuotiaiden maajoukkue (Emilia Soini, ESRC, Tommi Ekholm, ESRC ja Miko Äijänen, JSK) päätyivät upeasti 8. (ranking 13.). Alle 17 vuotiaiden joukkue Joonas Honkanen, HSRC, Jaakko Vähämaa, ESRC ja Kristiina Mustonen, JSK päätyivät sijalle 11. Molemmat joukkueet paransivat sijoitustaan edelliskisoista!
005.JPGemilia-soini.JPG
Ohessa Tommin kisaraportti

Kisat alkoivat Suomen alle 15-vuotiailta jymy-yllätyksellä, kun neljänneksi sijoitettu Ranska voitettiin 2-1. Ranska oli selvästi aliarvioinut Suomen iskukyvyn peluuttamalla pojissa kolmatta pelaajaansa. Myös Emppa pelasi hyvän ottelun vieden erän ja toinen oli lähellä. Varsinainen jännitysnäytelmä oli poikien kakkosten peli. Miko johti 2-1 erissä ja oli neljännessä alakynnessä häviten selvästi. Viides oli sitten ranskalaisen hermoilua ja Miko voitti sen 11/8 ja ottelun 3-2. Mikolle ei kerrottu pelin aikan, että tilanne oli 1-1 kun taas Ranskalainen tiesi tilanteen ja otti turhia paineita. Miko on kisojen ehdottomasti nuorin pelaaja pojissa, joten hieno historiallinen voitto Suomelle.

Tommi 3-0
Miko 3-2
Emppa 1-3

Suomi 2-1

Myöhemmin illalla kohtaamme Unkarin, joka tilastollisesti näyttää lohkon kovimmalta. Tappiomielellä emme otteluun mene. Huomenna on sitten vastassa Skotlanti, joka on voitettavissa jos pelaamme yhtä hyvin kuin Ranskaa vastaan. Silloin olisi paikka 8 parhaan joukossa saavutettu.

Järjestäjät olivat tehneet suuren kömmähdyksen. Kahden kentän lattiat oli lakattu mutta hiominen oli unohtunut. Näillä kahdella kentällä ei voi pelata, joten 20% kenttäkapasiteetista on poissa käytösta. Aikataulut venyivät ja paukkuivat heti kättelyssä ja jatkunee koko viikonlopun.

Kuten olettaa saattoi Unkari oli torstain iltaotteluissa Suomea kovempi. Minulla ja Mikolla ei ollut kovasta taistelusta huolimatta voimia kuin horjuttaa Unkarin pojat yhden erän jatkopalloille. Illan sankari oli Emppa, joka sai kaksi erää Unkarin ykköspelaajalta. Lostava saavutus, Emppa on muutamassa kuukaudessa saanut valtavasti energiaa peliinsä.

Emppa 2-3
Miko 0-3
Tommi o-3

Koska Ranska oli lähtenyt ylimielisenä meitä vastaan pojissa niin jännitettävää jäi kahteen otteluun. Miten meidän käy Skotlannin kanssa, jonka voittamiseen uskoo koko joukkue? Mutta tärkein asia meidän kannalta oli miten Unkari pärjää Ranskan kanssa?

Ensin olimme me vuorossa Skotlantia vastaan. Minä hermoilin hieman Skotlannin ykköstä vastaan ja menetin yhden erän. Miko ei hermoillut vaikka koville otti ja voitti Skotlannin kakkosen. Mikä parasta Emppa voitti Skotlannin ykkösen. Upeeta!!!!

Emppa 3-0
Miko 3-0
Tommi 3-1

Uskomaton 3-0 voitto Skotlannista

Sen jälkeen koko Suomen joukkue siirtyi kannustamaan Unkaria, jolla oli avaimet käsissään meidän sijoittumiselle 8 parhaan joukkoon. Ei ollut epäilystäkään kenen puolella me olimme. Unkarilaisten poikien jännittävien 3-2 voiton jälkeen ratkesi myös meidän sijoittuminen 8 parhaan joukkoon. Unkarilaisille ei jäänyt epäselväksi mitä veljeskansat merkitsevät toisilleen.

Suomi-Wales 0-3 (sijat 1-8)

Wales ei ollut niin kova kuin olimme olettaneet etukäteen. Jokainen meistä onnistui pelaamaan hyvin kaksi erää. Vaikka en ollut tyytyväinen lopputulokseen niin jonkinlaista lohtua sain siitä, että vein ensimmäisen erän Jordan Davisistä, joka on Eurooppa rankingissä 3. Emppa pelasi myös kaksi erää erittäin hyvin.

Emppa – Fiona Murphy 0-3
Miko – Emyr Evans 0-3
Tommi – Jordan Davies 1-3

Suomi-Saksa 0-3 (sijat 5-8)
Tämä ottelu pelattiin lauantaina iltana. Jaloissa rupesi jo painamaan edellisten päivien pelit. Empalta löytyi vielä virtaa ja hän vei kaksi erää Josephin Krausilta (ranking 32), eikä voittokaan ollut kaukana sillä niin tasainen oli ottelu. Itse en jaksanut viedä kuin yhden erän jatkopalloille. Mikon ottelu pelattiin paras kolmesta ja hänkin pystyi antamaan kunnon vastuksen ensimmäisessä erässä.

Emppa – Josephine Kraus 2-3
Miko – Andre Ergenz 0-2
Tommi – Bastien Basel 0-3

Suomi-Unkari 1-2 (sijat 7-8)
Saimme uusinnan Unkaria vastaan, jolle olimme hävinneet torstaina 3-0. Unkari ei ottanut riskejä ja peluutti tällä kertaa ykkösjoukkuettaan. Itse sain revanssin monivuotisesta kilpakumppanistani Peter Razcista. Voitto ei kuitenkaan tuntunut kovin makealta, koska Peter ei lopussa pystynyt enää kovin hyvin liikkumaan kentällä. Turnauskestävyydestä se on kuitenkin aina kiinni.

Emppa – Gabriella Csokasi 0-3
Miko – Lenard Puski 0-3
Tommi – Peter Racz 3-1

Yhteenveto turnauksesta
Joukkueen saavutus oli loistava ja 8.sijaan olemme kaikki erittäin tyytyväisiä. Vähän jäi tietysti harmittamaan, että emme sijoitusmatseissa pystyneet voittoihin. Joukkue oli kuitenkin vielä nuori. Olimme kisojen selvästi nuorin joukkue, seuraava oli Ruotsi ja heidän sijoituksensa oli 17. Emppa saa pelata vielä ensi vuonna tässä sarjassa ja Miko vielä seuraavat 3 vuotta. Itse pelaan toivottavasti alle 17-vuotiaiden joukkueessa.

Suomi oli myös niitä harvoja maita, joilla ei ollut varapelaajia matkassa. Kaikilla paitsi Tanskalla ja Suomella oli varalla paikan päällä sekä tyttö että poika. Onneksi kukaan meistä ei loukkaantunut näiden neljän päivän aikana. Otteluita tuli yhteensä 6 mikä on yksi enemmän kuin Eurooppalaisissa yksilökisoissa. Meidän kaikkien kuntopohja kesti nämä neljä päivää. Vaikka illalla tuntui jaloissa niin aamulla jälleen oltiin iskukykyisiä. Tuntui myös siltä, että meidän jokaisen taitotaso oli noussut selvästi kevään aikana. Suurkiitokset meidän maajoukkuevalmentajille ja myös henkilökohtaisille valmentajille sekä paljon onnea äideillemme.

Girona 10.5

Kommentoi artikkelia »»

Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja