ESRC:lle kultaa ja hopeaa joukkue SM-kilpailuissa

SM-liigan play offsit pelattiin 18.4.2009 Tampereella. ESRC:n naiset – Pia Ojala, Hanna Rusila, Laura Aalto-Setälä, Tia Knuutila ja Sanna Mantere ottivat kultaa. Finaalissa kaatui MiSQ (Mikkeli) erin 2-1. Miesten I-joukkue Olli Tuominen, Matias Tuomi, Kari Lehtola ja Tero Timberg otti hopeaa. Finaalissa TSK:n kanssa pelattiin 2-2, erävoitotkin tasan 6-6, mutta pisteissä hävittiin, joten kulta jäi hienosti pelanneelle TSK:lle!
010.JPG007.JPG

KISARAPORTTI – NAISET
”Runkosarjan voittaneet ESRC:n naiset saattoivat lähteä play-offseihin luottavaisin mielin: kauden vakituisen joukkueen, jonka muodostavat Laura Aalto-Setälä, Hanna Rusila ja Pia Ojala, lisäksi Tampereelle lähtivät Sanna Mantere ja Tiia Knuutila, joista edellinen joutui kannustamisen lisäksi tositoimiin.
Välierävastustajaksi arvottiin Järvenpään JSK, jonka ESRC voitti suoraan 3-0. Toisessa välieräparissa Mikkeli Squash joutui yllättävän ahtaalle Helsinkiläisen HSRC:n kanssa: finaalipaikka ratkesi vasta ykköspelaajien ottelussa”.

”Finaalisarjan kannalta ratkaisevaa oli, kuinka hyvin kakkos- ja kolmospelaajat Hanna Rusila ja Pia Ojala saisivat pidettyä oman pelirytminsä kasassa MiSq:n tarkasti lyöviä Vanhasten sisaruksia vastaan. Ykkösten ottelu näytti ESRC:n kannalta vaikealta: Laura Aalto-Setälän loukkaantumisen vuoksi lyhyellä varoitusajalla pelikentällä saadun kokeneen Sanna Mantereen vastassa olisi Suomen ranking-ykkönen Saara Valtola. Huolehtiminen osoittautui onneksi turhaksi, sillä ESRC:läiset eivät päästäneet mikkeliläisiä yllättämään. Mestaruuden näin ratkettua Sanna Mantere saattoi paineetta todeta Valtolan tason tänään liian kovaksi”.

”Mestaruus on ESRC:n naisten liigahistorian kolmas ja edellisestä ehti vierähtää jo kahdeksan vuotta. Tasaisella ykkösjoukkueella on pelaajia sen verran, etteivät yksittäiset loukkaantumiset vie mahdollisuuksia ja kun ottaa huomioon kovaa kehittyvät nykyiset junioritytöt (Baston, Korhonen ja Soini), on seuralla hienot mahdollisuudet uusia mestaruus lähivuosina – ehkä jo ensi kaudella”.

Naiset, välierät
ESRC – JSK 3-0
(9-0 / 99-43)
Laura Aalto-Setälä – Kristiina Kiviharju 3-0 (11/9 11/1 11/8)
Hanna Rusila – Leena Schneider 3-0 (11/1 11/1 11/6)
Pia Ojala – Marja Vainio 3-0 (11/6 11/5 11/6)

Loppuottelu
ESRC – MiSq 2-1
(6-3 / 80-56)
Sanna Mantere – Saara Valtola 0-3 (6/11 4/11 4/11)
Hanna Rusila – Marianna Vanhanen 3-0 (11/5 11/4 11/3)
Pia Ojala – Susanna Vanhanen 3-0 (11/5 11/4 11/2)

KISARAPORTTI – MIEHET
”Tampereella pelatuissa play-offseissa ESRC:n miehet nousivat hienosti hopealle kovan taistelun jälkeen. Jo semifinaalissa ESRC joutui tiukan paikan eteen kun joukkue kohtasi runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Mikkelin squashin. Kahden pelatun pelin jälkeen tilanne näytti tukalalta kun joukkueen kolmos- ja nelospelaajat hävisivät ottelunsa selvästi. Espoon Olli Tuominen ja Matias Tuomi voittivat kuitenkin pelinsä vakuuttavin ottein ja lopulta voitto pisteidenlaskennan jälkeen (Ottelut 2-2,Erät 6-6, Pisteet 106-99) espoolaisille”.
”Finaalissa vastassa oli todella tasainen Tampereen squash kerho. Ottelu seurasi taas samaa kaavaa; Tero Timberg ja Kari Lehtola taisteli taas urheasti mutta tuomisina oli vain muutama piste. Tamperelaisten etumatka osoittautui liian isoksi vaikka Tuominen ja Tuomi onnistuivat finaalissakin voittamaan omat ottelunsa. Pisteiden laskennan jälkeen (ottelut 2-2, Erät 6-6, Pisteet 92-78) tamperelaiset voitiin kruunata Suomen mestareiksi ensimmäistä kertaa historiassa”.
”Hopean arvoa nostaa se, että ESRC pelasi ilman sairastelevia, vakiokalustoon kuuluvia Petri Laaksosta (3. pelaaja) ja Janne Järvistä (4.pelaaja). Siitä huolimatta ESRC pystyi haastamaan kaikki muut joukkueet häviten parilla vaivaisella pisteellä mestaruuden”.

ESRC:n nais- ja miespelaajilla jatkuu pelit ensi viikonloppuna, kun Tampereella ratkotaan henkilökohtaiset Suomen mestaruudet.

Miehet, välierät

MiSq – ESRC 2-2 (6-6 / 99-106)
Erno Teitti – Olli Tuominen 0-3 (2/11 7/11 6/11)
Markus Vanhanen – Matias Tuomi 0-3 (5/11 5/11 7/11)
Lauri Valtola – Kari Lehtola 3-0 (12/10 11/2 11/7)
Tuomas Häkkinen – Tero Timberg 3-0 (11/7 11/7 11/7)

Loppuottelu
TSK – ESRC 2-2
(6-6 / 92-78)
Arttu Moisio – Olli Tuominen 0-3 (3/11 6/11 1/11
Henri Kronlund – Matias Tuomi 0-3 (5/11 7/11 4/11)
Tomi Niinimäki – Kari Lehtola 3-0 (11/0 11/2 11/2)
Jussi Vehniäinen – Tero Timberg 3-0 (11/4 11/1 11/3)

Joukkeemme yhteiskuvassa
008.JPG

Seuramme päävalmentaja Tomi Niinimäki pelasi kultaa voittaneessa TSK:n joukkueessa kolmospaikkaa – hymy oli kadehdittava!
004.JPG

”Kovat olivat matsit ja vastustajat askeleen edellä” totesivat Tero Timberg ja Kari Lehtola hävittyjen pelien jälkeen!
001.JPG003.JPG

Strategiaa ennen pelejä pohtimassa Pia Ojala ja Matias Tuomi
002.JPG

Sanna Mantere oli paikalla molempien poikiensa kanssa. Sanna pelasi hienosti Suomen 1. naista Saara Valtolaa vastaan!
005.JPG

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja