”Järvenpää Open”

ESRC:n Matias Tuomi (PSA 210) otti maukkaan voiton 14.3.2009 pelatussa ”Järvenpää Openissa”. Finaalissa kukistui toinen ammattilaispelaaja – Ylivieskan Henrik Mustonen (PSA 143) erin 3-2. Lisäksi ESRC pärjäsi muutenkin kisoissa hienosti!
matias-tuomi.JPG

Poikien aikaisemmat koitokset olivat tällä kaudella menneet 2-1 Hekelle, joten Matiaksella oli revanssin paikka. Muistissa oli hyvin myös Matiaksen katkera tappio Lahdessa tammikuun alussa.
Nyt kentälle asteli aivan toinen mies. Taistelutahtoinen ja -taitoinen Matias vei peliä heti ensimmäisen erän ensimmäisistä palloista alkaen ja kun Heke sortui alkumetreillä helppoihin virheisiin, oltiin tuota pikaa jo 4-0-tilanteessa. PAR-pistelaskun tylyys nähtiin oivallisesti, sillä Heke ei missään vaiheessa saanut Matiasta enää kiinni. Toinen erä kisattiin tasaväkisemmin ja kumpi tahansa pelaajista olisi voinut viedä voiton, kun tilanne oli lopulta 9-9. Pieni juttutuokio tuomarin kanssa sekoitti ehkä Matiaksen pelin tässä vaiheessa ja Heke taisteli tarvittavat kaksi pistettä.
Kolmas erä oli Matiaksen juhlaa, mutta yllättäen neljäs erä kääntyikin yhtä selvästi Hekelle. Matiaksella oli ehkä ollut tauolla mielessä helppo voitto ja se kostautui. Viideskin erä alkoi murheellisesti, sillä oivallisen pelivireen saanut Heke takoi pisteen pisteen perään ja Matiaksen peli oli totaalisesti sekaisin. Katsomo oli hiiren hiljaa tilanteessa 0-7, eikä ”kehdannut” edes antaa aplodeja Heken hyville suorituksille. Sisuuntunut Matias lähti kuitenkin taistelemaan ja ihme tapahtui: Matias puristi itsensä tasoihin tilanteessa 9-9 ja siitä edettiin aina kummankin pelaajan ottelupalloihin. Viimeisen ja tärkeimmän niistä kirjasi kuitenkin nimiinsä Matias Tuomi, numeroin 12-10.

Omien sarjojensa voittoihin ylsivät Emilia Soini ja Mikael Sirén naisten kakkoskaaviossa ja miesten kakkoskaaviossa. Emilia pelasi tuttua hienoa peliään ja yllätti kaikki katsojat, vastustajat ja joskus itsensäkin omalla nopeudellaan. Taisteluvoitot parista virolaistytöstä ja vähän helpompi voitto Aurora Vikströmistä toi lopulta hienon voiton ja luultavasti ensimmäisen ”aikuisten” kisan voiton.

Miesten kakkoskaavion finaalissa vastakkain pelasivat ESRC:läiset Mikael Sirén ja Tatu Knuutila. Finaali oli selvää kauraa vielä kokeneemmalle, paluuta tekevälle(uudestaan syntyneelle) Mikaelille. Tatu kuitenkin osoitti aivan uskomattomia otteita päästäkseen finaaliin. Hän voitti kolme rutinoitunutta ja hyvää pelaajaa perätysten. Ensin kyytiä sai Petteri Tiitinen, sitten Teuvo Määttänen ja sitten semissä Riku Mehta. Aivan uskomattoman hieno suoritus vielä alle 17-vuotiaalle Tatulle. Samanlainen kypsyys ja ilo on aikaisemmin puuttunut Tatun pelistä mutta jos samanlaisia harppauksia tulee lisää niin ESRC:n liigajengi saa lisää vahvistusta ensi kaudella.

Naisten ykköskaavion ratkaisuottelussa Pia Ojala taisteli myös hienosti, mutta joutui toteamaan tutun kilpasiskon Saara Valtola paremmakseen. Laura Aalto-Setäläkin taisteli upeasti Saaraa vastaan ensimmäisessä ottelussa mutta hävisi lopulta 3-2. Viime aikoina takaisin kilpakentille palannut Laura pelasi tosi hienosti ja huomaa, että pieni tauko on tehnyt hyvää ja kun vielä kunto palaa entiselleen niin voittoja rupeaa varmasti napsumaan. Laura joutui kuitenkin luovuttamaan loput pelinsä. ESRC:n vahvaa panosta Suomen naisten kössissä oli vielä edistämässä Hanna Rusila joka sijoittui kolmanneksi.

Järvenpäässä oli taas järjestetty hienotunnelmaiset kisat ja fiilis ja pelit olivat mahtavat. Kiitos järjestäjille ja kaikille upeille pelaajille!!!

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja