ESRC-liigajoukkueet loistavassa iskussa

Vuosi 2009 nytkähti erinomaisesti käyntiin lauantaina pelatulla liigakierroksella. Naisten I-joukkue kärsi tällä kertaa vain yhden tappion Mikkelissä, kun miehet punnersivat peräti kaksi puhdasta 4-0 voittoa Ylivieskassa.

Naiset SM-sarja

HSRC-ESRC 1-2 (4-7/ 89/114)
Mikaela Björnström – Laura Aalto-Setälä 3-1 (14/12 11/5 12/14 11/5)
Carola Björnström – Hanna Rusila 1-3 (13/11 2/11 3/11 10/12)
Mari hentunen – Pia Ojala 0-3 (4/11 3/11 6/11)

ESRC – JSK 3-0 (9-0/102-54)
Laura Aalto-Setälä – Kristiina Mustonen 3-0 (11/3 11/7 11/9)
Hanna Rusila – Kristiina Kiviharju 3-0 (11/9 14/12 11/2)
Pia Ojala – Marja Vainio 3-0 (11/6 11/4 11/2)

Naiset I-divisioona

TSK II – ESRC II 0-3 (2-9 / 79-114)
Vilja Vähätalo – Katariina Baston 2-3 (11-2 8-11 14-12 6-11 10-12)
Lisa Forss – Nina Saari 0-3 ( 6-11 6-11 9-11)
Laura Ylikoski – Emilia Korhonen 0-3 (3-11 3-11 3-11)

SqK – ESRC III 1-2 (4-6 / 63-107)
Saara Saloranta – Emilia Soini 3-0 (11-7 14-12 14-12)
Sari Roivainen – Raila Luhtala 1-3 (12-10 2-11 2-11 4-11)
Riina Koskinen – Yrsa Serén 0-3 (1-11 3-11 0-11)

HSRC II – ESRC II 0-3 (2-9 / 59-113)
Ulla Vestola – Katariina Baston 2-3 (6-11 11-6 11-8 8-11 5-11)
Riitta Mattila – Nina Saari 0-3 (4-11 2-11 5-11)
Maria Brunberg – Emilia Korhonen 0-3 (5-11 3-11 2-11)

ESRC III – TSK II 3-0 (9-0 / 99-36)
Emilia Soini – Vilja Vähätalo 3-0 (11-5 11-4 11-8)
Raila Luhtala – Lisa Forss 3-0 (11-7 11-4 11-6)
Yrsa Serén – Saana Pohjavaara 3-0 (11-1 11-1 11-0)

Miehet SM-sarja

ESRC – YlivSq 4-0 (12-2 / 152-105)
Olli Tuominen – Henrik Mustonen 3-0 (11/8 11/7 11/4)
Matias Tuomi – Anssi Määttänen 3-0 (11/6 12-10 11/7)
Petri Laaksonen – Tommi Ryyppö 3-2 (10-12 11/8 12-10 8/11 11/6)
Kari Lehtola – Matti Saarela 3-0 (11/7 11/9 11/1)

OSK – ESRC 0-4 (0-12 / 64-133)
Ville Hiltunen – Olli Tuominen 0-3 (5/11 6/11 3/11)
Harri Valasma – Matias Tuomi 0-3 (4/11 5/11 4/11)
Mikko Rautiola – Petri Laaksonen 0-3 (10-12 4/11 6/11)
Jari Heinänen – Kari Lehtola 0-3 (6/11 3/11 8/11)

Miehet I-divisioona, lohko A

Syyskaudella pelattu avauskierros oli pelattu tasan 2-2 ja tälläkin kertaa oli odotettavissa tasaista. ESRC:n miehitys oli osaltaan muuttunut ja muutokset rankinglistassa olivat tuoneet oman osansa vallitsevaan pelijärjestykseen. Tällä kertaa ykköspelaajan paikka koitui Jaakko Peltolalle, joka sai vastaansa Järvenpään tehonyrkin Kai Stöörin. Peltola taisteli hyvin, mutta välillä lobbikisalta vaikuttavan taistelun vei nimiinsä Stöör erin 3-0. Kakkopelaajan paikalla kotijoukkueen Tero Timberg piti ahtaalla nuorta Ville Karsikasta läpi ottelun, joka tuskaili omaa peliesitystään alusta asti. Ensimmäisen erän 7-4 johto päättyi Timbergin 11-7 erävoittoon, eikä Karsikas kyennyt nostamaan omaa tasoaan missään vaiheessa ottelua. Timbergin voitettua ottelunsa 3-0 koppiin astelivat ESRC:n ikinuori Harry Lilja ja vieraiden toinen konkari Jouni Nykänen. Vaikka Lilja pelasikin toipilaana jalkaoperaation ja kuumeilun jälkeen, kunto kesti viisieräisen pelin yllättävänkin hyvin. Jatkopalloille venynyt viides erä pelattiin tajunnan rajamailla molemmin puolin ja kuten niin monta kertaa aiemminkin, Liljan pitkä kokemus tuotti ratkaisevan erän voiton pisteillä 18-16! Nelospelaajina kohtasivat JSK:n pitkän huiskea Esa Karppinen ja ESRC:n Iiro Stubin. Verbaliikka näytteli tässä ottelussa melkoisen isoa osaa ja erän tapahtumia puitiin joukolla ottelun lomassa, erätauoilla ja myös sen päättymisen jälkeenkin…Karppinen ei kuitenkaan antanut Stubinin yllättää, vaan väänsi erien loput edukseen voittaen 3-1. Saldona tälläkin kertaa tasapeli Järvenpääläisiä vastaan.

ESRC II – JSK 2-2 (7-8 / 143-147)
Jaakko Peltola -Kai Stöör 0-3 (4/11 8/11 8/11)
Tero Timberg – Ville Karsikas 3-0 (11/7 11/5 11/7)
Harry Lilja – Jouni Nykänen 3-2 (11/5 10/12 4/11 11/9 18/16)
Iiro Stubin – Esa Karppinen 1-3 (9/11 7/11 11/9 9/11)

ESRC II – ESQ

ESQ:n I-joukkue (ns.virolaistiimi) oli liikkeellä vajaamiehisellä joukkueella, joten lähtökohdat olivat ESRC:n kannalta hyvät. Ykkösten ottelussa takavuosien nimimies Toni Wallin oli erittäin vakuuttava kotijoukkueen Mikael Sireniä vastaan. Wallin haki tarvittavat pisteet pehmeillä lyönneillään, eikä Siren saanut omaa peliään kulkemaan oikeastaan missään vaiheessa ottelun kulkua. Ottelu Wallinille puhtaasti 3-0. Kakkopelaajien osalta alkuasetelmat näyttivät ESRC:n kannalta hyviltä, kun vastakkain olivat Jaanus Pettai ja Jaakko Peltola. Peltola oli voittanut pari kuukautta sitten pelatun edellisen kohtaamisen suoraan kolmessa erässä ja tälläkin kertaa kaikki näytti hyvältä Peltolan johtaessa kahden erän jälkeen 2-0. Peltolan pieni löysääminen johti kuitenkin lopulta siihen, että nuori virolaislupaus nousi ensin tasoihin lopulta voittoon erin 3-2. Päivän ehdottomasti kirvelevin tappio ESRC:n ja eritoten Peltolan itsensä kannalta. Kolmosten ottelu oli alustavasti melkoinen kysymysmerkki; Vierailijoiden varamies Esko Helansuota vastaan meidän paluuta kentille tekevä Iiro Stubin. Iirolla painoi edellinen ottelu pohkeissa, mutta ei antanut kivulle periksi vaan hoiteli ottelunsa hienosti 3-0. Kun ESQ ei saanut tälle kierrokselle kokoon kuin kolme pelaajaa, nelosten ottelusta seurasi ESRC:lle wo. ja sitä myöten arvokas tasapeli 2-2 I-divisioonan A-lohkon kärkijoukkuetta vastaan.

ESRC II -ESQ 2-2 (8-6 / 129-93)
Mikael Siren – Toni Wallin 0-3 (6/11 8/11 4/11)
Jaakko Peltola – Jaanus Pettai 2-3 (11/6 11/8 9/11 8/11 6/11)
Iiro Stubin – Esko Helansuo 3-0 (11/4 11/6 11/3)
Matti Mehtälä – w.o. 3-0

ESRC II – SQ-88

Kyseessä oli rästiottelut, jotka olivat jääneet edellisellä kierroksella pelaamatta SQ-88:n miehistövajauksen vuoksi. Aina vahva Suvelan ryhmä oli tälläkin kertaa liikenteessä iskukykyisellä joukkueellä ja ESRC:n voittojen tiedettiin olevan tiukassa. Ykkösten ottelussa vastakkain asettuivat Olli Marjomaa ja Mikael Siren. Ennakkoon ottelusta voitiin odottaa tiukkaa taistelua ja sellaiseksi se myös muodostui. Eriä voitettiin vuorotahtiin, mutta tällä kertaa vierasjoukkue kannustajineen vei pidemmän korren ja tiukka vääntö Marjomaalle erin 3-2. Kakkosten ottelussa oivaan pelivireeseen päässyt Jaakko Peltola ei kyennyt horjuttamaan SQ-88:n rautaista Heikki Ruotasta, vaan hävisi suoraan kolmessa erässä 3-0. Kolmosten ottelusta oli ennakkoon myös odotettavissa tasaista, kun kentälle astelivat vierailijoilta Terho Jousimies ja ESRC:n Tero Timberg. Takareisivaivainen Jousimies oli jo aiemmin kaatanut HSRC:n ikinuoren Risto Jokisen, mutta oli toisessa ottelussaan täysin hakoteillä Timbergiä vastaan häviten ottelun ehkä hieman yllättenkin suoraan 3-0. Ottelutilanteen ollessa SQ-88:lle 2-1 meillä oli vielä mahdollisuus tasapeliin. Nelosten ottelussa kohtasivat vieraiden Mika Seidel ja kotijoukkueen III-joukkueesta tälle kierrokselle lainattu tuttu huivipää Tapio Jokinen. Jokinen sai Seidelin ajoittain hyvinkin ahtaalle ja kaikki pelatut erät olivat tasaisia. Loppuratkaisut kääntyvät kuitenkin liian usein Seidelin eduksi ja Jokisen oli tällä kertaa tyytyminen tappion karvaaseen kalkkiin. Näin ollen ottelut SQ-88:lle 3-1.

ESRC II – Sq-88 1-3 (6-9 / 130-146)
Mikael Siren – Olli Marjomaa 2-3 (11/9 10/12 11/8 7/11 7/11)
Jaakko Peltola – Heikki Ruotanen 0-3 (12/14 4/11 2/11)
Tero Timberg – Terho Jousimies 3-0 (11/6 11/8 11/2)
Tapio Jokinen – Mika Seidel 1-3 (6/11 9/11 12/10 6/11)

Miehet II-divisioona, lohko A

MyyrSq – ESRC III 1-3 (4-10 / 100-138)
Kimmo Puukko – Jarmo Saari 3-1 (11-6, 11-8, 6-11, 11-8)
Heikki Castren – Juha Liimatainen 1-3 (9-11, 4-11, 11-6, 6-11)
Jari Kumpulainen – Harri Pohja 0-3 (3-11, 6-11, 4-11)
Timo Kaarenmaa – Petri Kela 0-3 (7-11, 3-11, 8-11)

ESQ II – ESRC III 0-4 (0-12 / 0-132)
– Jarmo Saari 0-3
– Juha Liimatainen 0-3
– Harri Pohja 0-3
– Petri Kela 0-3

ESRC V kohti voittoputkea Merihaassa, Miehet II-divisioona, lohko B

Hieman köhien liigan 2-diviaria kahlaillut ESRC:n V joukkue ylsi jo voittoon kaatamalla Merihaassa HSRC:n IV-joukkueen piste-eron turvin. Lohkon peränpitäjä Salo sensijaan pääsi kuin varkain yllättämään joukkueemme ekonomisen voiton taktiikan ja puristi jopa eräsuhteen paremmaksi. Joukkueemme tulee kuitenkin tekemään kaikkensa viimeisellä kierroksella, vaikka divarinousu ei enää olekaan päällimmäisenä tavoitteena. Mottonamme on olla myöntämättä pelissä tehtyjä virheitä, koska ne on kaikki tehty kuuntelemalla omantunnon ääntä….

ESRC V – HSRC IV 2-2 (8-8 / 135-128)
Juha Saarentaus – Jussi Vikström 1-3 (11/8 5/11 8/11 1/11)
Kimmo Kanerva – Simo Laasonen 1-3 (10/12 11/6 9/11 4/11)
Harri Pärssinen – Ilmari Vikström 3-0 (11/2 11/4 11/3)
Ilkka Moilanen – Antti Matinpalo 3-2 (3/11 7/11 11/6 11/5 11/5)

ESRC V – SaSkö 2-2 (7-8 / 135-119)
Juha Saarentaus – Jyrki Sjöholm 0-3 (4/11 8/11 6/11)
Harri Pärssinen – Timo Romu 3-1 (11/5 10/12 11/2 11/3)
Ilkka Moilanen – Timo Kallioinen 1-3 (11/2 9/11 7/11 9/11)
Kari Aalto – Juhani Heinonen 3-1 (11/6 5/11 11/4 11/8)