Junnujen Tonttucup 2017

Perinteikäs Junnujen Tonttucup pelattiin sunnuntaina 17.12.2017. Tapahtumapaikkana toimi tällä kertaa Kivenlahti Squash. Ohjelmassa oli jälleen tuttuun tapaan squashkilpailu sekä arpajaiset, ja squashkoululaisille taitorata. Lopussa jaettiin kisapalkintojen lisäksi diplomeja. Yllätysohjelmaakin saatiin tänä vuonna mukaan, kun joukkueille oli järjestetty tietovisa sekä tarjottiin mahdollisuus mitata taitojaan Nintendo Wiin parissa. Joulupukkikin löysi jälleen tiensä paikalle.
Myös ESRC:n puheenjohtaja Tapio Koivu vieraili kisapaikalla. Valitettavasti tänäkin vuonna Tape missasi joulupukin, vaikka niin kovasti olisi hänet halunnut tavata. Ehkä Tape ensi vuonna vihdoin pääsee tapaamaan pukkia.

Paikalle Kivenlahteen saapui 17 innokasta kisaajaa sekä runsas joukko huoltajia. Kilpailumuotona toimi viime vuoden tapaan spesiaalijoukkuekisa. Spesiaalijoukkuekisassa pelattiin kolmihenkisin joukkuein, jossa jokaiseen joukkueeseen arvottiin pelaaja kolmesta eri tasoluokasta. Joukkueita tuli yhteensä kuusi, joista yksi joukkue pelasi kahdella pelaajalla. Nämä pelasivat omat ottelunsa ykkös- ja kolmospelaajina, sekä vuorottelivat vuoron perään kakkospelaajan roolissa. Joukkueet pelasivat kaikki kaikkia vastaan, jossa jokainen rubber pelattiin paras kolmesta -systeemillä. Jokaiselle joukkueelle tuli siis peräti viisi ottelua, eli joukkueiden välisiä otteluita pelattiin yhteensä 15. Reilussa kolmessa tunnissa pelattiin näin ollen yhteensä 45 paras kolmesta -ottelua.

Joukkueet kisasivat itse kilpailun ohella myös tietovisassa. Squash- ja ESRC-aiheisen tietovisan voitti komealla 9/10 pisteen tuloksella Milli Muh -joukkue (Jane Kotila, Stepan Tkachev, Nelli Lukander). Tietovisan kysymykset löytyvät tämän raportin alaosasta, testaa sieltä omat tietosi! Tietovisan lisäksi kilpailua käytiin myös joukkueiden nimistä. Parhaan joukkuenimen tittelin voitti joukkue Punaporot.

Itse spesiaalijoukkuekisan voittoon tiensä raivasi puhtaalla pelillä, häviten vain kolme erää koko turnauksessa, joukkue SuperTontut. Joukkueessa pelasivat Joose Leppänen, Jonas Ylitalo sekä Miikka Pekkala. Toiseksi tuli joukkue Punaporot, kokoonpanolla Kaius Puura, Sini Kario sekä Sakari Rossi. Kolmanneksi kilpailussa ylsi paremman pistesuhteen turvin kahden hengen miehityksellä pelannut joukkue Nikittäjät. Nikittäjiä edustivat Juuso Kotila sekä Roope Peltomaa. Turnauksen täydelliset tulokset löytyvät tournamentsoftwaresta.

Squashkoululaisten taitoradalla nopeimman ajan tykitti Jenna Ylitalo. Diplomeita jaettiin jälleen useampia. Muutamana mainittakoon akatemialaisten Arvomestareina palkitut Jane ja Juuso Kotila, syyskauden tulokas Imad Saleem sekä syyskauden asenne Kaius Puura. Onnittelut kaikille diplomin saaneille! Ne diplomin saajat, jotka eivät olleet mukana tapahtumassa saavat diplominsa treeneissä tai postitse kotiin.

Esportissa pelattiin samanaikaisesti aikuisvalmennuspelaajien omat kauden päätöskilpailut. Tämä tapahtumarikas päivä oli kokonaisuudessaan jälleen erittäin onnistunut, ja kruunasi ESRC:n mahtavan squashvuoden. Vuoteen mahtui huhtikuinen Squashmestari-kilpailun finaali, joka kokosi yli 250 pelaajaa mittelemään espoolaisten koululuokkien mestaruudesta, Squashliigan tuplasuomenmestaruus sekä kirsikkana kakun päällä ehdokkuus vuoden urheiluseuraksi.

Mikään näistä edellämainituista asioista ei olisi mahdollista ilman mahtavaa joukkoa jäseniä, toimihenkilöitä, vapaaehtoisia ja työtekijöitä. Joten, iso kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta! Tehdään ensi vuodesta yhdessä jälleen entistä parempi!

Raportoi Tonttucupin johtaja Tommi Lind

Lisää kuvia tietovisan jälkeen!

Testaa tietosi Tonttucupin tietovisassa! Oikeat vastaukset löydät tämän postauksen lopusta, kuvien jälkeen!

Tonttucupin tietovisa

1. Kuinka monta vuotta ESRC täyttää ensi vuonna (2018)
a. 35
b. 40
c. 45
d. 50

2. Missä kategoriassa ESRC on ehdokkaana tammikuun Urheilugaalassa (2018)?
a. Sykähdyttävin urheiluhetki
b. Vuoden joukkue
c. Vuoden urheiluseura
d. Läpimurto

3. Ketkä ovat ESRC:n lisäksi ehdokkaina edellämainitussa kategoriassa?
a. KaaPo, Vaasan uimaseura, Seinäjoen Voimistelijat, O2-Jyväskylä
b. Maaselän Latu, HVS-Tennis, Vantaan Jalkapalloseura, Raision Jumpparit
c. Helsingin NMKY, Jyväskylän Kenttäurheilijat, Siilinjärven Pesis, Oulun Kärpät
d. Helsingin Roosters, Suunta Jyväskylä, Oulun Nice Soccer, KalPa

4. Emilia Soini on ESRC:n kasvatti. Mikä on hänen maailmanrankinginsä joulukuun 2017 listalla?
a. 122
b. 38
c. 71
d. 15

5. Matias Tuomi on myös ESRC:n kasvatti. Mikä on hänen maailmanrankinginsä joulukuun 2017 listalla?
a. 142
b. 155
c. 133
d. 127

6. Kuka on naisten maailmanlistan 1. joulukuun 2017 listalla?
a. Nour El Sherbini
b. Raneem El Welily
c. Camille Serme
d. Laura Massaro

7. Kuka on miesten maailmanlistan 1. joulukuun 2017 listalla?
a. Mohamed Elshorbagy
b. Ali Farag
c. Gregory Gaultier
d. Karim Abdel Gawad

8. Kuka on ESRC:n puheenjohtaja?
a. Ilkka Forsell
b. Raila Luhtala
c. Tapio Koivu
d. Tommi Lind

9. Minä vuonna ESRC:n päävalmentaja Lind on syntynyt?
a. 1987
b. 1988
c. 1989
d. 1990

10. Kuinka monta SM-mitalia ESRC:läiset voittivat kaudella 2016-2017?
a. 15
b. 20
c. 25
d. 30

Oikeat vastaukset kuvien jälkeen!

Tietovisan vastaukset:
1 b, 2 c, 3 a, 4 c, 5 a, 6 a, 7 c, 8 c, 9 c, 10 c

Montako sait oikein?

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja