ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 28.-29.10.2017

ssqllogoSquashliigan SM-sarjassa pelattiin Helsingin Talihallissa ns. superviikonloppu: tuplakierros otteluita sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonlopun jälkeen ESRC:n SM-sarjajoukkueista miesten I on sarjataulukossa toisena, vain kaksi pistettä sarjaa johtavaa Kouvolaa perässä. Naisten puolella HSRC on toistaiseksi vankassa kahdeksan pisteen johdossa. ESRC:n naisten joukkueista II on Mikkelin kanssa tasapisteissä runkosarjan kakkospaikalla ja loukkaantumisista kärsinyt I-joukkueemme nelosena. Divarisarjoissa miesten puolella nähtiin valitettavan monta poisjääntiä ja tiukentuneiden sääntöjen myötä automaattista luovutusvoittoa. ESRC:n miesten IV-joukkueen kotikierros kutistui 15 ottelusta kolmeen ja ESRC:n miesten V-joukkuekin pelasi vain yhdet ottelut, toisesta tuli voitto luovutuksella. ESRC:llä oli pelaajat kentillä kaikissa yhdeksässä joukkueessaan eli me ei annettu luovutuksia, hienoa!

ESRC:n SM-sarjajengit 28.10. Talihallissa, Johanna Penttilä puuttuu kuvasta

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu.

Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

ESRC:n miesten I SM-sarjakierros 28.10.2017

Kauden toiselle liigakierrokselle Talihalliin jouduttiin värväämään 4. pelaajan paikalle apuja divareista kun, Elias oli pakotettu pitämään sairaslomaa. Lauantain kierrokselle naftaliinista kaivettiin Iiro Stubin, ja sunnuntain kierroksen lupautui hoitamaan Topias Aalto, joka urakoi lauantaina Mikkelissä 1. divarinkin kierroksen.

Päivä Talissa alkoi ESRC:n osalta tuomaroinnilla ennen kuin päästiin tositoimiin. Vastaan asettui JSK ja ensimmäisenä tuleen joutuivat Iiro lasikentällä ja Tatu betonilla. Iirolle vastaan asettui Juha ”Rambo” Raumolin ja Tatulle nuori Joel Jalovaara. Mestari ”Rambon” tuopin korkuiset tarkat mitat takanurkkiin höystettynä tiukoilla boasteilla kypsyttivät Iiron kintut nopeasti ja vaikka muutama maistuva ”Taxi” onnistuikin, oli tuloksena kuitenkin selvä 0-3 tappio. Samaan aikaan Tatu onneksi pyöritteli Joelia betonikentällä, ja vaikka kahden selvän erän jälkeen Joel ottikin kolmannen erän nimiinsä, palautti Tatu kuitenkin järjestyksen nopeasti voittamalla neljännen erän jälleen selvästi.

Iiron jälkeen lasille astui ykköstykkimme Matias ja JSK:n kova luu Jami Äijänen. Ensimmäinen erä oli tiukkaa peliä ja erä ratkesi vasta ihan loppuhetkillä. Toisessa erässä Matiaksen lyönnin tarkkuus hieman katosi, ja epätyypillisten virheiden lisäksi Jami pääsi liian hyviin lyöntipaikkoihin ja näin toinen erä aika selvästi JSK:lle. Kolmas erä oli parempaa peliä Matiakselta, mutta tänään lyönti ei vain ollut parhaimmillaan ja ottelu JSK:lle 3-0. Betonilla Jaakko sai vastaansa Ville Karsikkaan. Villellä oli alla viiden erän vääntö Nuutti Ruokankaan kanssa, ja jotenkin haluttoman oloinen Ville ei mahtanut Jaakolle mitään. Peli oli hawaiji-kössiä parhaimmillaan molempien paukutellen palloa takakentälle. Jaakko oli kuitenkin tässä koko ajan terävämpi ja pystyi jopa pitämään hymyn kasvoilla pitkienkin pallorallien aikana. Suht nopea 3-0 ja ottelu JSK:ta vastaan siis 2-2.

Päivän toisessa miteltiin sitten Mikkelin kanssa. Pelijärjestys oli sama, joten ensimmäisinä askiin jälleen Iiro lasille ja Tatu betonille. Iiron squash–nostalgiakierroksen päätti ottelu Olle Poutiaista vastaan. Harmittavasti peli lipsui Ollelle 3-0, vaikka pelin tempossa ei sinänsä ollut Iirolle mitään ongelmaa. Liian vähäiset visiitit lenkkipolulle näkyivät kuitenkin pelissä, ja jokaisessa erässä tiukan alun ja keskivaiheen jälkeen Olle sai otettua tarvittavat viimeiset pisteet Iiron väsyessä ja tarkkuuden hiipuessa.

Allekirjoittanut ei päässyt näkemään Tatun samaan aikaan käynnissä ollutta peliä Markus Vanhasta vastaan. Tämä peli oli kuitenkin ohi Tatun kertoman mukaan n. 20 minuutissa. Markuksen kunto oli ilmeisesti loppunut jo ensimmäiseen peliin ja Tatulla oli helppo työ ottaa homma kotiin 3-0, vaikka Markuksen lyönnin kovuus välillä aiheuttikin ongelmia.

Viimeisissä peleissä Matias kohtasi lasilla vasenkätisen Marko Suistomaan ja Jaakko jo päivän toisen ”Villen”, juniori Ville Koskisen. Matiaksen pelissä Marko pystyi ensimmäisessä ja toisessa erässä aiheuttamaan Matiakselle hieman ongelmia kämmenpuolelta singonneilla erittäin myrkyllisillä boasteilla ja lämäreillä, mutta loppujen lopuksi ottelu oli kuitenkin selvästi Matiaksen hallussa ja kolmas erä olikin sitten ns. ”bagel”-erä Markon boastien paukkuessa peltiin Matiaksen hallitessa kenttätapahtumia täysin. Jaakolla ei myöskään ollut mitään vaikeuksia Ville Koskisen kanssa. Lenkkeilyvauhtisessa ottelussa oli homman nimi alusta lähtien selvää, eikä Ville oikein edes näyttänyt uskovan mahdollisuuksiinsa. Ottelu Jaakolta pikavauhtia pakettiin 3-0, ja 3-1 voitto ESRC:lle Mikkelistä.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Iiro

ESRC:n miesten I SM-sarjakierros 29.10.2017

Liigan SuperViikonlopun toinen pelipäivä alkoi ESRC:n miesten osalta ottelulla Turkua vastaan. Edellisellä kerralla Turun ja Kajaanin ikinuori Tommi Ryyppö oli onnistunut yllättämään Jaakon, joten nyt oli koko porukalla revanssi mielessä. Jaakko ei harmikseen päässyt pelaamaan Ryyppöä vastaan, vaan joutui vääntämään Turun uutta vahvistusta Nuutti Ruokangasta vastaan. Melko tiukan alkun jälkeen Jaakko otti kuitenkin matsista rutiinivoiton 3-0. Tatu puolestaan kyykytti Ryyppöä niin että viimeisestä erästä Ryypöllä oli kotiinviemisinään pelkkä rinkeli.

Topias taisteli tasaisesti vahvaa Marko Pääkköstä vastaan, mutta neljännen erän väännön jälkeen Topiakselta loppui löpö kesken ja viimeinen erä oli harmittavan selvää peliä. Ensimmäiset neljä erää kuitenkin osoittivat, että hyvällä pelillä Topiaskin kuuluu tälle sarjatasolle. Matias pääsi taas ties kuinka monetta kertaa urallaan vääntämään Turun oman kasvatin Anssi Määttäsen kanssa. Tulos oli selvä 3-0 ja Matias pelasi ajoittain melko pirteästi säästäen vielä voimia päivän toiseen kamppailuun. 3-1 voitto siis ESRC:lle.

Heti perään pelattiin kauden komeettaa, ja isolla pelaajabudjetilla pelaavaa Kouvolaa vastaan. Täksi kaudeksi peräpäätä vahvistamaan hankittu Heikki Kononen ei antanut yhtään armoa lasikentällä Topiakselle. Tiukka ensimmäinen ottelu ja lyhyt palautumisaika eivät auttaneet Topiasta ja taululle tylyt 3-0 lukemat. Toisella kentällä Tatu hoiti varmasti kotiin 3-0 voiton Janne Järvisestä. Jaakko otti myös selvän voiton rystylyöntiä opetellutta Riku Mehtaa vastaan. Mainittakoon että Jaakko ja Tatu onnistuivat voittamaan kaikki neljä otteluaan viikonlopun aikana. Lieköhän tähän ollut syynä rautainen valmistautuminen liigakierrokselle? Kuka tietää..?

Viimeisessä ottelussa Matias pääsi pelaamaan toista entistä ESRC-pelaajaa, Olli Tuomista vastaan. Matias aloitti vahvasti, mutta sortui sitten vuorotellen passiivisuuteen tai yliyrittämiseen ottelun siirtyessä enemmän Tuomisen hallintaan. Valonpilkahduksia kuitenkin oli pelissä, kunhan tekemisen laatu säilyy koko ottelun.

Ensi kerran miehet ovat tulessa vasta keväällä kun ratkaistaan playoffs-paikat.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Matias

Naisten I ja II liigaraportti 28.10.

SM-liigan superviikonloppu Talihallissa alkoi naisten osalta ESRC:n I- ja II-joukkueiden keskinäisellä ottelulla. Viime minuutilla hallille ehtinyt kakkosjoukkueen Johanna Penttilä pelasi ensimmäinen erän Katri Aalto-Setälää vastaan rennosti ja tarkasti, ja erä ratkesikin vasta jatkopalloilla Katrin eduksi. Sen jälkeen käynnistyikin Katrin kone toden teolla, ja nopeutunut tempo ja hyvä lentolyöntipeli siivittivät Katrin 3-0 voittoon.

Ykköspelaajien ottelussa Riikka Piekäinen hyödynsi ykkösnyrkin Sanna Koivumäen nilkkavaivan tehokkaasti ja vei voiton suoraan kolmessa erässä. Kakkospelaajien ottelussa Marja Vainio pelasi haparoiden, mikä tarjosi Meeri Särkälle runsaasti paikkoja voittaviin lyönteihin ja senioripelaajan juoksuttamiseen pihalle palloralleista. Kahden viikon takaisesta tasaisesta väännöstä Helsinki Satellite -kisassa ei ollut jäljellä muistoakaan, ja voitto meni Meerille nopeasti 3-0, ja myös otteluvoitto näin ollen ykkösjoukkueelle 2-1.

Kakkosjoukkueen pelit jatkuivat Oulua vastaan. Ykkösten matsissa Riikka ei suostunut venyttämään ottelua kolmea erää pidemmälle, vaan väänsi ensimmäisen ja kolmannen erän tie-breakit itselleen ja siinä välissä myös toisen erän 11-6. Hienosti taisteltu otteluvoitto siis Super-Riikalle Iida Takaluomasta. Kakkospelaajien ottelussa kohtasivat Marja Vainio ja Saana Valasma, jotka Helsinki Satellitessa pelasivat täydet viisi erää. Tuolloin tappiolle jäänyt Saana oli lukenut läksynsä ja veikin ensimmäisen erän hyvillä syötönvastauksilla ja tarkoilla stoppareilla 11-9. Toiseen erään lämmennyt Marja taas löysi maalin Saanan rystykulmasta ja tasoitti erät yhteen yhteen. Kolmas erä oli taisteluparille tyypillistä tasaista vääntöä. Saana piti päänsä kylmänä ja ratkaisi erän edukseen jatkopalloilla hienoilla kääntölyönneillä. Neljännessä erässä Saanan peli parani edelleen, eikä Marja löytänyt enää keinoja kelkassa pysyttelemiseen. Ottelu näin Saanalle 3-1.

Ratkaisevassa kolmospelaajien pelissä Johanna käytti mallikkaasti hyvää lyöntivalikoimaansa, mikä olikin tarpeen, sillä Karoliina Hillin pehmoiset ja tarkat stopparit olivat hankalia nostettavia. Johanna säilytti hermonsa hyvin, ja otti matsin suoraan kolmessa erässä. Kakkoselle siis otteluvoitto Oulusta 2-1.

ESRC I:n päivän toinen ottelu pelattiin Porin Squash-Nalleja vastaan. Kolmospelaajien pelissä Heidi Ylikoski napsi ensimmäisessä erässä Katrilta 8 pistettä, mutta oli sen jälkeen aseeton Katrin hyvän liikkeen ja tehokkaan volleypelin edessä: voitto siis kotiin 3-0. Ykköspelaajien ottelussa Sanna Koivumäki joutui nilkkavaivoineen taipumaan Kamilla Stengårdille suoraan kolmessa erässä, joskin kolmannessa erässä nähtiin ns. Kolmannen Erän Kirous, kun Kamilla hetkeksi unohti pelisuunnitelmansa ja löi palloa Sannan ulottuville. Erä venyi jännittävästi jatkopalloille, kunnes Kamilla lopulta viimeisteli otteluvoittonsa tehokkaalla stopparilla. Kakkospelaajien ottelussa Meeri jatkoi itsevarmaa ja tehokasta peliä eikä päästänyt hyvistä palloralleista huolimatta Viola Joutsia missään vaiheessa lähellekään erävoittoa. Meerin 3-0 voitto varmisti kokonaismatsin ESRC ykköselle 2-1.

Sunnuntaina 29.10. ykkösjoukkue kohtaa Oulun sekä aina vaarallisen Mikkelin joukkueen, ja kakkonen Squash-Nallet sekä alkukauden julman tehokkaasti pelanneen HSRC:n.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Marja

Naisten Squashliigan superviikonloppu jatkui sunnuntaina 29.10.

Ensimmäisenä kakkosjoukkue sai vastaansa järjestäjäseura HSRC:n. Vaikka joukkueen kärkinimet loistivat poissaolollaan oli heillä silti heittää kovat pelaajat boxiin. Ykköspelaajien pelissä Riikka jatkoi loistavia otteitaan lauantailta ja laittoi Henrietta Huuhkan todella tiukoille. Loistavaa squashia nähtiin molemmilta neljän erän verran, mutta Riikka joutui lopussa taipumaan 1-3. Myös kakkospelaajien ottelussa Marja pystyi haastamaan Uusitalon Millaa erittäin hyvin, mutta Millan pelirutiini ratkaisi ottelun hänelle. Erät olivat kuitenkin tiukkoja, joten erävoittokaan ei ollut kaukana (11-7, 11-9, 11-7). Kolmospelaajien ottelussa Johanna sai vastaansa Aurora Vikströmin. Vaikka Johannan lyönnit sujuivat mallikkaasti joutui hän toteamaan Auroran tällä kertaa paremmaksi 3-0. Ottelu järjestäjille 3-0.

Kakkosjoukkueen toisessa pelissä vastaan asettui sarjanousija Squash-Nallet Porista. Riikka, Marja sekä Johanna voittivat omat pelinsä tyylikkäästi ilman mitään suurimpia ongelmia 3-0.

Ykkösjoukkueen pelit alkoivat Oulun joukkuetta vastaan. Kolmosten väännössä Katri hoiti oman ottelunsa rutiinivoitolla Karoliina Hillistä: 3-0. Meerillä oli hieman käynnistymisvaikeuksia, mutta loppua kohti peli parani ja voitto Valasman Saanasta 3-1. Sannan nilkka ei juurikaan liikkumista sallinut, joten häviö Iida Takaluomalle0-3. Voitto espoolaisille 2-1.

Ykkösjoukkueen päivän toisessa pelissä vastaan asettui aina vaarallinen ja kokenut Mikkelin joukkue. Katri aloitti vakuuttavalla 3-0 voitolla Marianna Närhestä. Etenkin Katrin liike toimi loistavasti eikä Marianna pystynyt haastamaan Katria kolmea erää enempää. Kakkosten matsissa pelattiin pitkän kaavan kautta, kun Meeri voitti 3-2 Susanna Vanhasen. Meerin taistelun ansiosta ottelu kääntyi espoolaisille, vaikka Susanna antoikin Meerille kunnon vastuksen. Ykkösten pelissä Sanna oli taas ottavana osapuolena häviten 0-3 hyvään kuntoon päässeelle Saara Vanhaselle. Ottelu espoolaisille lopulta 2-1.

Viikonlopun antina ykkösjoukkueelle kaikista otteluista 2-1 voitot, kun taas kakkosjoukkueen tuloksena puolet voittoja ja puolet tappioita. Peleistä hyvänä huomiona, että Katri ja Meeri voittivat kaikki pelaamansa ottelut! Kierroksen jälkeen ESRC II on kolmantena sarjataulukossa ja ESRC I heti perässä neljäntenä. Kuitenkin porukalla todettiin, että ESRC voittaa aina ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Seuraavan kerran pelataan Oulussa 27.1, jolloin pääsemme nauttimaan Nallikarin pakastimesta!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Sanna

ESRC III 2 DIV A Kouvolassa 28.10.2017

Joose, Harry & Basse Kouvolassa

Sateisena lauantaiaamuna kahdeksalta lähtö Mankkaalta kohti Kouvolaa, autossa tämänkertainen liigajengi Basse + Harry Lilja ja ensikertalainen Joose Leppänen. Tie Kouvolaan on todella hyväkuntoinen ja saavuimme yhden kahvipaussin vahvistamina hyvissä ajoin entiseen leffateatterirakennukseen, missä KSQ nyt pyörittää kolmen kentän squash-hallia talkoovoimin ja selvästikin mukavassa yhteishengessä.

Puolen tunnin lämmittelysession jälkeen pääsimme dumaamaan ensimmäisiä matseja ja kohta kaikki olivat myös kentällä pelaamassa. Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa isäntäväki KSQ II erittäin kokeneella joukkueella. Ensimmäisenä tulessa oli Basse, joka sai vastaansa Tero Tapiolan, pitkän linjan liiga- ja senioripelaajan. Peli oli alusta saakka hyvin tasaista ja jännittävien käänteiden kautta Basse onnistui vääntämään matsin itselleen 3-1, hyvän liikkumisen ja järkevien lyöntien avulla, päivän matsi!

Toisessa pelissä Harry sai vastaansa todella skarpin Paul Palojärven ja Harry pystyi vasta kolmannessa erässä hieman pistämään kampoihin Paulille, mutta se oli liian myöhäistä, 0-3 tappio. Joose pelasi III-joukkueen debyyttiottelussaan hyvin liikkuvaa Jukka Reinikaista vastaan ja sai antautua selvästi 0-3. Koko ottelu siis KSQ:lle 2-1.

Toisessa matsissa vastaan asettui LahdenSq II-joukkue, nyt pärjäsimme paremmin! Joose sai arvokkaan päänahan kukistamalla kokeneen Pekka Riikosen 3-1 ja Basse iski nopeasti 3-0 luvut taululle Jarkko Lyytikkää vastaan. Harryn päivä ei ollut se paras, vaikeuksien kautta 3-1 voitto Kaj Häggqvististä ja kokonaistuloksena upea 3-0 voitto!

Basse vs. Tero

Joose vs. Pekka

Kiitos joukkueelle, ihan mukavasti pärjättiin! Seuraava liigakierros on vasta 27.1 Tuusulassa ja vastassa on samat joukkueet kuin tällä kierroksella!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Harry

Miesten IV-jengi Esport Centerissä

Liigakierros alkoi huonosti jo perjantai-iltana, kun MetStone II perui osallistumisensa. Vielä huonommaksi homma meni lauantaiaamuna, kun Senators P vetäytyi kierrokselta sairastumisen takia. Ainoa virallinen ottelu oli siis SquNa-ESRC IV. Ja turkulaisille jäi ainoastaan tuomarointivastuu.

Me olimme liikkeellä joukkueella Marko Lappalainen, Tommi Karjalainen ja Vesa Kylmälä (kuvassa). Ykkösmiesten Vesan ja Jonne Stengårdin pelin alku oli hienoa katseltavaa. Molemmat löivät tiukkoja linjoja ja pallot venyivät aika pitkiksi. Jonne sai kuitenkin liikuteltua Vesaa paremmin ja vei aika selvän 3-0 voiton.

Olisiko Tommia tuoreena miehenä joukkueessa vähän jännittänyt, kun piti olla 0-2 tappiolla ennenkuin aloitti hienon nousun 3-2 voittoon Teemu Joutsia vastaan (kuva). Marko taas meinasi ensimmäisessä erässä yllättää Tuomas Kuuluvaisen ja sai vietyä erän jatkopalloille. Loppu meni kuitenkin Tuomakselle aika selvästi ja koko ottelu 2-1 SquNalle.

Kierroksen virallinen osuus oli siis nopeasti ohi. Kaikki jatkoivat kuitenkin pelailua vapaamuotoisesti niin, että turkulaisillekin saatiin hiki pintaan. Kevään kierroksia odotellessa….

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi flunssainen kapteeni Kalle

ESRC:n miesten V-joukkue Merihaassa 29.10.

Liigakierros pelattiin poikkeuksellisesti sunnuntaina. Merihaan palloilutalossa oli vastassa Salon jengi. Turusta jäi harmittavasti joukkue kotiin. Kuvassa joukkue eli Vesa-Tape-Juha ja faniryhmän vetäjä Eino.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Tape

Miesten ESRC II Mikkelissä

Kierrokselle lähdettiin tällä kertaa joukkueella Topias – Tero – Joel. Terolla siis kyseessä kisakauden avaus ja Joel lukittiinkin tämän kierroksen myötä kakkosjoukkueen vakiokalustoon, kun kolmen ottelun jälkeen ei enää ole asiaa alemmalle sarjatasolle. Matkaan lähdettiin seitsemän jälkeen aamulla ja Sport Forumille ehdittiin sopivasti lämmittelemään. Tiedossa oli matsit sekä NääsSquash ykköstä että kakkosta vastaan.

Tero oli kolmospelaajana ensin pelivuorossa, vastassaan Jan Wichmann, joka tunnetaan hyökkäävästä squashista peitettyine boasteineen. Ensimmäisessä erässä Terolla toimi jalat selvästi paremmin kuin vastustajalla ja se tuli melko selvästi kotiin. Toisessa Jan piristyi, ja tempomuutos pääsi yllättämään Teron. Sitten kolmannessa Tero tarkensi omaa peliään, ja rystypuolelta avautui paikkoja säännöllisesti. Niistä hän hyökkäsi tehokkaasti boasteilla ja napakoilla killeillä, joita Jan ei onnistunut lukemaan. Neljännessä erässä mentiin suunnilleen samoissa kuvioissa ja matsi tuli meille 3-1.

Sitten oli vuorossa Joel, vastassaan Juha Heinonen. Ensimmäisessä erässä molempien peli oli hieman hermostunutta, mutta Joel teki muutaman virheen vähemmän ja pääsi 1-0 johtoon. Toisessa ja kolmannessa peli oli sillä lailla samanlaista, että tempo ei ollut kovin kova ja molemmat tekivät melko paljon virheitä ja välillä hyviä hyökkäyslyöntejä vastapainoksi. Ajoittain näytti siltä, että kun Joel pistää lisää kaasua, niin Juha jää jälkeen. Joel johtikin ottelua 2-1. Neljännessä sitten peli muuttui erilaiseksi: Joel alkoi lyödä enemmän kovaa taakse, mutta tämä sopikin Juhalle yllättävän hyvin, ja pisteitä lipui tasaisesti muutama enemmän tamperelaiselle. Joelin oli hieman vaikea saada palloja poikki hallinnasta huolimatta. Viides erä mentiin samoissa tahdeissa kunnes erän lopulla tuli muutama kyseenalainen tuomaripäätös Joelia vastaan. Nuori mies kuitenkin sisuuntui tästä, löi pari tarkkaa stopparia ja nousi 10-10 -tasoihin. Sitten kokeneemman pinna piti lopulta hieman paremmin ja piste meni kovan väännön jälkeen Tampereelle.

Topias kohtasi ehkä miljoonannen kerran urallaan Erik Mäen ja ottelu noudatteli samoja kaavoja kuin ennenkin. Tarkkoja rauhallisia linjoja taakse ja volleysta eteen sen verran tarkasti, että Erik ei pääse pelaamaan mättöpeliään. 3-0 voitto ja ottelu NääsSq I vastaan meille 2-1.

Toinenkin ottelumme oli siis tamperelaisia vastaan, tällä kertaa Sport Forumin pääkentällä. Tero laittoi Kimmo Kiviniemen helpohkosti nippuun kolmosten ottelussa, vaikka lopussa Kimmo vähän onnistuikin rimpuilemaan. Joelilla oli saman tyyppinen vääntö kuin ensimmäisessäkin ottelussa, nyt Angel Iglesiasia vastaan. Paljon pisteputkia, välillä näyttävää peliä mm. rystyvolleysta ja sitten vastapainoksi herpaantumisia ja virheitä. Voitto meni nytkin vastustajalle, mutta tärkeää pelikokemusta karttui varmasti Joelille näistä hyvätempoisista peleistä. Topias pelasi Lasse Sulkua vastaan. Asetelma oli hyvin samanlainen kuin Erik Mäkeä vastaan. Tosin Lasse on hieman nopeampi ja kestävämpi, joten peli piti pitää entistäkin tarkempana. Ensimmäisessä tämä onnistui hyvin, mutta toisessa Lasse sisuuntui ja laittoi kaiken peliin. Tempo muuttui nopeammaksi ja tatsi meinasi kadota. Muutama pitkä pallo, välillä myös puolustusasemassa. Lopussa kuitenkin Topiaksen hermot pitivät hyvin ja ratkaisulyönnit olivat riittävän tarkkoja. Sama tarina oikeastaan kolmannessa erässä, joten matsi 3-0 kotiin ja tästäkin ottelusta NääsSq II vastaan 2-1 voitto meille.

Jälleen oli mukava ajella halki Suomea maanteitä pitkin ja rupatella jätkien kanssa. Varsinainen ravintolakriitikkotiimi meistä paljastui ABC:n pizzojen parissa. Arvosanat kohtuullisia. Pelit jatkuvat kotikierroksella tammikuussa. Mainittakoon vielä, että Rukan joukkue oli matkassa joukkueella David Clegg – Samuli Niskala – Marko Kämäräinen, joten tällä kaudella joutunemme todella taistelemaan lohkovoitosta! Tässä vaiheessa olemme pari pistettä kärkeä perässä kakkospaikalla.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Topias

ESRC:n naisten III-joukkueen raportti tulossa

ESRC:n naisten IV-joukkueen Porin kierros 28.10.

Kaksi divarijoukkuettamme III ja IV lähtivät kahdella talvirenkailla varustetulla autolla lauantaiaamuna reippaasti heti seitsemän jälkeen kohti Poria. Huittisten ABC:n kahvitauon jälkeen saavuimme Porin Urheilutalolle, jossa porilaiset emännät, Kouvolan joukkue kannustusjoukkoineen sekä toinen autolastimme Nea & Jane, kuskinaan Janen isä Heikki olivatkin jo kaikki paikalla.

ESRC IV:tä edustivat tällä kierroksella Squashliigan ensikertalainen Nea Ollikainen, viime kaudella liigauransa aloittanut Jane Kotila sekä (iki)vanhat sotaratsut Tiina Koivu ja Raila Luhtala. Junioreille haluttiin tarjota mahdollisuus pelata, joten Tiina ja Raila pelasivat kumpikin vain yhden ottelun.

ESRC IV pituusjärjestyksessä: Nea – Raila – Jane – Tiina

Ensimmäisessä ottelussamme vastassa oli Porin Squash-Nallejen junioripitoinen ja kierros kierrokselta kehittyvä joukkue. Kolmospelaajan paikalla pelannut Nea yritti haastaa Aino Linhoa, mutta se ei vielä tällä kertaa tuottanut tulosta, ottelu Ainolle 3-0. Samoin kävi ykkösten ottelussa: Jemina Stengård oli koko ajan hieman Janea edellä ja naputteli 3-0 voittolukemat tauluun. Kakkosten ottelussa kokemus vei tällä kertaa voiton: kilpakentille tauon jälkeen palannut Tiina nappasi 3-1 voiton Roosa Joutsista, jolle ei kannata kyllä yhtään helppoa palloa antaa. ESRC IV – SquNa II 1-2.

Heti perään päästiin aloittamaan kamppailua Kouvolan jengiä vastaan. Nea aloitti Janika Irjalaa vastaan ennakkoluulottomasti vieden ekan erän 11-5. Sitten Janika sai juonesta kiinni. Nea nousi vielä voittokamppailuun neljännen erän voiton jälkeen, mutta viides erä meni Janikalle ja ottelu siten 3-2. Ykkösten ottelussa Raila yritti kovasti revanssia Kouvolaa liigassa edustavaa Lahti Squashin Tanja Turkiaa vastaan. Tanjalla oli niin hyvä tsemppi päällä läpi ottelun, että vasta kolmanteen erään lämmennyt Raila ei enää kerinnyt kuroa eroa umpeen ja viedä ottelua jatkoeriin, vaan voitto meni edelliskierroksen tapaan Tanjalle: 11-9, 11-6, 12-10. Kakkosten ottelussa Jane kamppaili tasaväkisesti Heidi Salmen kanssa, mutta yhtä erää lukuun ottamatta Heidi käänsi erät voitoikseen. ESRC IV – KSQ 0-3.

Kotiin viemisinä tältä kierrokselta siis ainoastaan yksi piste ESRC IV:lle, mutta vaikka kentällä tuli enemmän tappioita kuin voittoja, niin tunnelma kentän ulkopuolella oli leppoisa ja emäntäjoukkueen järjestämät tarjoilut aivan mainiot. Sivusilmällä pääsimme myös seuraamaan juniorien painonnoston PM-kilpailuja!

Paluumatkalla pysähdyttiin jo kantapaikaksi muodostuneelle Huittisten ABC:lle myöhäiselle lounaalle. Tiinan mainio levyraati-idea siivitti loppumatkaamme. Erityisesti Iidan ehdottamat Haloo Helsingin ja Aviciin biisit olivat muiden matkustajien maun mukaisia keräten korkeimmat pisteet. Kiitokset kaikille kivasta reissusta! Seuraavaksi liigan osalta on luvassa pitkä treenitauko, joka tulee ainakin Railalla tarpeeseen: runkosarjan viimeinen kierros pelataan Kouvolassa vasta maaliskuussa.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Raila

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja