ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 11. ja 12.3.2017

ssqllogo11. ja 12.3.2017 pelattiin kahdeksan ESRC:n joukkueen osalta runkosarjan viimeiset kierrokset. Miesten IV- ja V-joukkueilla on vielä runkosarjan loppurutistus edessä aprillipäivänä eli 1.4.

Kymmenestä joukkueestamme yhdeksän pelasi lauantaina 11.3. Miesten ykkösjoukkue pelasi omat pelinsä Senatorsin isännöimänä vasta sunnuntaina 12.3. ESRC:n miesten kakkosjoukkueella oli kotikierros Esportissa, muut joukkueemme pelasivat Helsingissä, Turussa, Mikkelissä ja Porissa. Naisten Squashliigaa pelattiin historiallisesti ensimmäistä kertaa Porin Urheilutalolla, kun Squash-Nallet emännöivät 1-divarin kierrosta. ESRC:n naisten sekä I- että II-joukkue selvittivät tiensä komeasti playoffseihin, jotka pelataan 22.4.2017. ESRC:n miesten I-joukkue oli varmistanut playoffs-paikkansa jo aiemmin.

Naisten I-joukkueessa Mikkelissä Birgit, Sanna & Meeri

Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu.

Täydelliset ottelutulokset ja sarjatilanteet löydät Squashliiton liigasivuilta.

ESRC:n naisten SM-sarjan joukkueet runkosarjan päättyessä 2. ja 3.!

Squashliigan naisten SM-sarjan runkosarjan viimeiset kierrokset pelattiin Kehä III:n ulkopuolella, Mikkelin Sport Forumissa 11.3. Aikaisen startin jälkeen ESRC I eli Birgit, Sanna ja Meeri porhalsivat suoraan Mikkeliin, kun taas ESRC II, Riikka ja Pia noukkivat Hollolasta matkaan vielä Marjan. Paikalle päästiin mukavan ajoissa ja pelit päästiin aloittamaan.

Meerin ja Susannan ottelu käynnistymässä

Ykkösjoukkueella oli ensimmäisenä vastassa Mikkeli. Ottelu päättyi Mikkelin 2-1 voittoon ESRC I:stä. Birgit voitti ottelunsa 3-0 , mutta Sannan ja Meerin hävitessä omansa pisteet jäivät Mikkeliin. Seuraavaksi vastaan asettui HSRC, jota vastaan oli ollut jo viimeksi tiukka taistelu. Kolmosten taistelussa Meeri pelasi parhaan pelinsä ikinä Aurora Wikströmiä vastaan, mutta hävisi kuitenkin tiukan taistelun 3-2. Birgit jatkoi mihin oli jäänyt edellisessä pelissään ja otti voiton Koskisen Riinasta. Ratkaisevaksi matsiksi jäi sitten Sannan ottelu Henrietta ”Hetta” Huuhkaa vastaan ja siitä muodostuikin varsinainen trilleri. Sanna juoksi kirjaimellisesti ympyrää pitkin kenttää ja pelasi samalla yhden parhaimmista peleistään ikinä. Lopputulokseksi kirjattiin 3-2 voitto ja täten voitto HSRC:stä 2-1. ”Voi kyllä olla joukkueesta ylpeä, teimme jokainen kovasti töitä pelien aikana ja voitto HSRC:stä on kova juttu pleikkareita ajatellen. Nyt vain katse kohti mestaruuden uusimista”, ykkösen kapteeni Sanna totesi.

Kakkosjoukkue aloitti urakkansa HSRC:tä vastaan. Kolmosten pelissä Pia otti upeasti voiton Aurora Wikströmistä erin 3-1! Pisteet menivät kuitenkin Helsinkiin Riikan ja Marjan hävitessä omat ottelunsa, mutta sielläkään ei oltu kaukana erävoitoista! Etenkin Marja pystyi laittamaan Riina Koskisen todella ahtaalle. Kakkosen pelit jatkuivat Mikkeliä vastaan, jossa pisteet jäivät niin ikään Mikkeliin. Pia voitti kolmosten ottelun upeasti 3-2 ja viimeisen erän tyylitellen 11-0! Riikka ja Marja väänsivät parhaimpansa mukaan, mutta joutuivat taipumaan loistavien taisteluiden jälkeen. Kapteeni Riikan mukaan ”ihmeen kaupalla päästiin pleikkareihin, mutta nyt alkaa armoton treenaaminen! Kyllä me täältä vielä noustaan, odottakaa vaan!”

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi Sanna

Miesten 1. joukkueen viimeinen runkosarjakierros

Miesten ykkösjoukkue lähti kärkipaikalta kauden viimeiselle runkosarjakierrokselle. Vastassa oli sarjataulukon peränpitäjät KSQ Kouvolasta ja TSSq Turusta. Joukkueita vahvistamaan olivat saapuneet maamme rankingkärjet Olli Tuominen (KSQ) ja Henrik Mustonen (TSSq). Heitä lähti haastamaan rankingin kolmonen Matias Tuomi. ESRC:n muu miehitys oli tällä kertaa: Jaakko Vähämaa, Tatu Knuutila ja Hendrik Vössing.

Ensimmäisessä ottelussa Kouvolaa vastaan Tatu ja Hendrik hoitivat mallikkaat 3-0 voitot ESRC:lle. Seuraavaksi tuleen joutuivat Jaakko, joka kuritti kovaa rankingnousua tehnyttä Esa Naukkarista ja Matias, joka nappasi Tuomisen Ollilta ensimmäisen erän pirteällä nousulla, mutta oli sen jälkeen ottavana osapuolena suurimman osan loppupelistä.

”Pirteää peliä joukkueen nuorisolta. Oli vähän ailahtelevaa peliä itseltäni, mutta kiva ottaa edes erä Ollilta” vasta pari päivää sitten Amerikasta palannut joukkueen kippari Matias totesi.

Toisessa matsissa kaava oli pitkälti sama. Hendrik joutui taistelemaan neljä erää Tepa Määttästä vastaan, mutta vei lopulta tärkeät pisteet. Tatu juoksutti Tommi Ryypön pyörryksiin. Jaakko pelasi vahvasti eikä antanut mahdollisuuksia ikinuorelle Anssi Määttäselle. Matiakselle jäi taas vaikein tehtävä eikä paras peli löytynyt tarpeeksi säännöllisesti. Heke Mustonen vei voiton 3-0 mutta 2 viimeistä erää olisi voinut mennä suuntaan tai toiseen.

Runkosarjan voitto kahden 3-1 voiton myötä ESRClle!!! Välierässä vastustajaksi valittavana Mikkeli tai Senators. Nähtäväksi jää kenet valitsemme. Nyt kuitenkin nautitaan tästä hetki.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

raportoi Matias

Naisten 1-divarin liigapelit Porissa 11.3.

Porissa tehtiin liigahistoriaa, kun Squash-Nallet emännöivät historiansa ensimmäistä kertaa naisten Squashliigan otteluita. Porin joukkueen lisäksi paikalla olivat Kouvolan joukkue sekä kolme ESRC:n jengiä. Valitettavasti sekä Kouvola että Espoo olivat saaneet jalkeilla ainoastaan kaksihenkisiä joukkueita, joten Pori nappasi pari helppoa pistettä jo ennen kuin kentillä alkoi tapahtua.

Kaikille ESRC:n naisille kyseessä oli ensimmäinen, mutta toivottavasti ei suinkaan viimeinen vierailu Porin Urheilutalon kahden kentän squashpyhätössä! Squash-Nallet olivat järjestäneet meille erinomaiset peliolosuhteet sekä oheispalvelut. Urheilujuoman lisäksi tarjolla oli hedelmiä, pähkinöitä, keksejä ja SUKLAATA. Lu oli herkkulakossa, joten meille muille riitti suklaata runsain mitoin :-)

Otteluista muutamat olivat ainakin numeroiden valossa varsin selviä, mutta tiukkojakin vääntöjä nähtiin. Pisin erä nähtiin Porin Iiriksen ja ESRC IV:n Vivecan ottelussa, jonka avauserän Iiris vei 18-16. Myös Kouvolan Tanjan ja ESRC III:n Railan 13-15 erä ansaitsee maininnan. Kaksi viisieräistä otteluakin nähtiin, kun ESRC V:n Morgan taisteli Kouvolan Marjoa vastaan sekä ESRC III:n Raila yritti pistää kapuloita rattaisiin kovasti pelissään kehittynyttä Porin Kamillaa vastaan. ESRC:lle niukka tappio kummastakin pelistä.

Paluumatkalla ESRC:n joukkueet pysähtyivät Huittisten ABC:llä lounaalle todeten, että ei se matka Espoosta Poriin ole mikään mahdottoman pitkä, kun ajokeli suosii ja seura on hyvää. Jaksavathan ne porilaisetkin ajaa Porista Espooseen & Helsinkiin squashkauden aikana lähes joka viikonloppu!

Pori oli ensimmäistä kertaa mukana naisten joukkueella Squashliigassa kaudella 2016-2017 ja heti tuli runkosarjasta voitto. Kutsuuko SM-sarja Porin lupaavaa joukkuetta jo ensi kaudella? ESRC:n naisten divarijengit kiittävät Kouvolaa ja Poria kauden hienosta tunnelmasta & mukavista peleistä ja vetäytyvät kokoamaan rivejään & harjoittelemaan seuraavaa liigakautta varten.

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi ESRC III kapu Raila

ESRC III 1 DIV A Merihaassa 11.3.2017

Joukkue ajoi Merihakaan veitsi kurkulla: yksi voitto tarvittaisiin, jotta säilyttäisiin I-divarissa. Luottopelaajat Tuomo ja Marko sekä jokeri Basse olivat estyneitä. Paikalle saatiin neljän hengen minimijoukkue, uuden rankingin mukaan pelijärjestyksessä: Elias, Joel, Harry ja Liima.

ESRC III – hauskaa on pelata joukkueessa!

Ensimmäisessä pelissä joukkueen kohtalo oli vaakalaudalla: vastassa liigan jaettu jumbo HSRC, nyt tarvittiin voittoa jos koskaan. Liima joutui antautumaan 0-3 vahvasti pelannutta Janne Elovirtaa vasten ja Harry taas sai kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla kolmosten ottelussa Jukka Havasteen selvästi 3-0. Jännitys tiivistyi, kun Elias astui kentälle Ilmari Vikströmin kanssa. Eliaksella oli takana kova viikko German Junior Openin sekä tehotreenien muodossa ja hän pystyi haastamaan Ilmarin joka erässä, kaksi kertaa jatkopalloille, mutta Ilmari kirjasi ottelun 3-0. Kakkosten ottelussa Joel sai kakkospelaajan tulikasteensa kokenutta Jussi Vikströmiä vastaan. Jussi hallitsi ottelua selvästi ja taululle kirjattiin 3-0 voitto sekä 3-1 yhteistulos HSRC:n hyväksi.

Tunnelmia ESRC – HSRC ottelusta. Kaksi raamikasta junnua vääntää T-pisteen herruudesta – Elias ja Ilmari Vikström. keskimmäisessä kuvassa Liima vastaanottaa Janne Elovirran syöttöä, kuvassa oikealla Joel valmistautuu linjalyöntiin rystypuolella Jussi Vikströmiä vastaan.

Toiseen matsiin lähdettiin sitten haastamaan divaria johtavaa Senators Farmia, olisiko yllätys vielä mahdollinen? Nelosten ottelussa Liima sai vastaansa hallipäällikkö Toni Lötjösen, joka oli voittanut edellisessä ottelussa ensimmäisen erän maratonin Timo Ahlroosia vastaan 20-18 ennenkuin maitohapot korjasivat Tonin pois. Urheilijanuorukainen Toni oli kuitenkin palautunut hyvin ja kaatoi Liiman 3-1. Harry tasoitti ottelun voittamalla Jan Särkiniemen 3-1. Sitten nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun Elias kaatoi takavuosien maajoukkuejunnun Pyry Poikolaisen 3-2. Pyry vei ottelua alussa ja tiputti tarkasti palloa nikkiin, mutta matsin pitkittyessä Elias sai paremman kunnon avulla niskaotteen ja korjasi taas arvokkaan päänahan itselleen ja joukkueelle. Viimeisessä ottelussa Joel oli mahdottoman tehtävän edessä, kun vastassa oli niin ikään entinen huippujunnu Jussi Vehniäinen. Joel taisteli hyvin ensimmäisesä erässä ja saikin paljon kallisarvoista kokemusta kovista peleistä, ottelu kuitenkin Jussille 3-0 ja lopputuloksena tasapeli 2-2 joukkueelle!

Vasemmalla Elias ja Pyry Poikolainen sekä oikealla Joel ja Jussi Vehniäinen. Senators Farmin kaksi vanhaa A-luokan jyrää ottivat voitot kotiin.

ESRC III:ssa pelasivat kauden aikana: Elias, Tuomo, Joel, Basse, Liima, Marko ja Harry. Kapteeni kiittää joukkuetta mukavasta kaudesta 2016-2017, mutta kausi ei ole ihan ohi vielä, eli putouskarsinnat pelataan 22.4.2017 , ja panoksena on silloin 1-divaripaikan säilyttäminen!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi joukkueen kapteeni Harry

Miesten V-jengi Turussa

V-joukkue suuntasi viikonloppuna Manhattan Sport Centeriin Turkuun. Vastaan tulivat Nallet Porista ja HSK II. Voittoa HSK:sta pohjustettiin jo Piikkiön ABC:llä, jossa osuttiin samaan kahvipöytään. Ihan ei pohjustus riittänyt, vaan tulos jäi tasuriin 2-2. Ja sama homma Nallejen kanssa eli 2-2. Tuloksellisesti V-joukkueen meriittilistassa ihan kohtuullinen suoritus, mutta vielä on peliesityksissä selkeästi varaa parantaa.

Joukkueen kokoonpano oli tällä kertaa ensikertalainen Akif Ali, Eino Vaarala, Karl-Kristian Högström ja Tapio Koivu. Joukkueen sankari oli tällä kertaa Tape, joka hoiti suorastaan suvereenisti voitot molemmista matseistaan.

Akif pelasi hienosti SquNan kokenutta Ari Rinkiötä vastaan ja ottelu oli tasaista vääntöä. Elämän ensimmäinen ”virallinen” kisapeli kuitenkin aiheutti ylimääräistä puristusta ja ratkaisupallot menivät joka kerta Arille. Tulos 0-3 SquNalle.

Tape ei sitten antanut SquNan Mika Männistölle juurikaan mahdollisuuksia, vaan otti voiton 3-0. Eikka taisteli taas vimmatusti 5 erää ja otti 3-2 voiton Eemeli Lappalaisesta. Allekirjoittanut kärsi jonkinlaisesta ”aamujäykkyydestä”, kun peli Jonne Stengårdia vastaan ei oikein sujunut. Tappio 0-3.

HSK:n Mika Pösöä vastaan Akifin peli oli jo paljon vapautuneempaa ja Akif vei ekan erän. Matsi kuitenkin lopulta Mikalle 3-1. Hyvä esitys kuitenkin kokonaisuutena Akifilta ja seuraava kerta menee takuulla paremmin.

Tape otti helpohkon voiton Hannu Karjalaisesta 3-0, mutta Eikalle ei Riku Salminen jättänyt paljoa jossittelun mahdollisuuksia, vaan vei matsin 0-3. Allekirjoittaneen toinen matsi oli jo parempaa pelaamista ja Jan Riutan rystypuolelta löytyi pallon mentävä reikä. Tulos 3-1.

Kiitos pelaavalle kokoonpanolle hauskasta reissusta!

Ottelutulokset ja pistetilanne SSqL:n sivustolla

Raportoi, kapteeni-Kalle

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja