ESRC:n mestaruudet 2016 ratkottu!

ESRC:n aikuisten mestaruuskilpailut pelattiin 14.5.2016 Esport Centerissä. Kilpailut olivat kovatasoiset ja tasaiset kaikissa sarjoissa. Molemmissa kilpasarjoissa saatiin uudet nimet kaiverrettaviksi kiertopalkintoon: miesten mestariksi kruunattiin Jaakko Vähämaa ja naisten sarjan voitti Sanna Koivumäki. Miesten yli 50-vuotiaiden mestaruuden uusi Harri Pohja ja naisten harrastesarjan vei eräsuhteen perusteella nimiinsä Morgan Xiao-Berglund. Myös Taistelijan Maljaan saatiin uusi nuori nimi, Joel Jalovaara.

esrc jv hv

1. Jaakko Vähämaa 2. Hendrik Vössing

esrc sk

3. Raila Luhtala 1. Sanna Koivumäki 2. Marja Vainio

Naisten kilpasarjassa oli viime hetken poisjääntien jälkeen ainoastaan neljä osallistujaa. He pelasivat kaikki kaikkia vastaan paras viidestä -otteluiden sarjan. Kansallisen rankinglistan perusteella tehdyt sijoitukset pitivät paikkansa, ja ottelujärjestys meni sillä tavalla oikein, että toiseksi viimeisessä ottelussa ratkaistiin pronssimitalin kohtalo Raila Luhtalan ja Pinja Bymanin välillä. Ottelu osoittautui niin tasaiseksi kuin ennakkoon saattoi olettaakin aavistuksen vikkelämmän Pinjan ja lyöntipeliltään hiukan varmemman Railan välillä. Eriä voitettiin vuorotellen ja viidenteen erään päädyttiin. Siinä Pinja sai hyvän alun ja pääsi jo 7-3 johtoon mutta peli ei ollut pelattu, vaan Raila tuli rautaisen kokemuksen avulla takaata rinnalle ja ohi!

Sanna Koivumäki, joka osallistui myös miesten sarjaan, on onnistunut nostamaan pelinsä tasoaan huomattavasti tämän kauden aikana ja hän pelasi varmoin ottein koko turnauksen ajan. Finaalissa Marja Vainio joutui taipumaan suoraan kolmessa erässä Sannan vireen edessä.

Naiset kilpa:
1.Sanna Koivumäki
2.Marja Vainio
3.Raila Luhtala
4.Pinja Byman

Miesten kilpasarjaan osallistui 13 pelaajaa, jotka pelasivat cup-kaavion kaikista sijoista. Finaaleita lukuunottamatta pelattiin paras kolmesta. Ennakkosuosikit pitivät kutinsa, ainoastaan Joel Jalovaaran onnistui sijoittamattomana pudottaa ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi (ESRC:n rankinglistan perusteella, tietysti) sijoitettu Elias Korhonen. Tämä oli kierroksen mielenkiintoisin ottelu, jossa kaksi Suomen U17-luokan parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa kohtasivat. Pojat pelasivat hyvää, kovalyöntistä peruspeliä. Joel oli ilmeisesti paremmin hereillä ensimmäisessä ottelussaan ja kovalyöntinen peli saattoi suosia häntä, kun Elias ei saanut aivan koko kikkarepertuaariaan käyttöön.

esrc mikko

Mikko Rautiola vs Joel Jalovaara

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat Janne Järvinen ja Hendrik Vössing. Tästä odotettiin etukäteen ehkä mielenkiintoisinta peliä. Pitkiä palloja, hienoja hakuja ja tarkkoja lyöntejä nähtiin paljon, mutta Hendrik on tällä hetkellä sen verran kovemmassa fyysisessä iskussa, että Janne taipui suoraan kahdessa erässä. Toisessa välierässä päävalmentajamme Tommi Lind ei aivan pystynyt haastamaan ammattipelaajaamme Jaakko Vähämaata muutamasta hienosta nickistä huolimatta.

esrc järvinen

Hendrik Vössing vs Janne Järvinen

Pronssia ei pelattu Jannen käsivaivoista johtuen. Finaalissa Jaakko oli odotetusti Hendrikiä vahvempi suoraan 3-0, vaikka pari tasaista erää uskomattomine hakuineen nähtiinkin. Viihdyttävää näytöstyylin kössiä pojat tarjosivat vielä varsin runsaspäiselle yleisölle päivän viimeisessä ottelussa.

Miehet kilpa:
1.Jaakko Vähämaa
2.Hendrik Vössing
3.Tommi Lind
4.Janne Järvinen
5.Mikko Rautiola
6.Harry Lilja
7.Joel Jalovaara
8.Juho Vuorinen
9.Elias Korhonen
10.Kalle Högström
11.Sanna Koivumäki
12.Ville Ruismäki
13.Alexander Brink

Miehet 50 -sarjassa oli mukana yhdeksän pelaajaa, jotka pelasivat todella tasaisen turnauksen. Pelattiin kolme kolmen pelaajan alkulohkoa, ja sitten kolmen pelaajan sijoituslohkot. Finaalilohkoon tiensä selvittivät Risto Välimäki, Harri Pohja ja Janne Falck. Janne voitti Riston ja Harri voitti Jannen, molemmat suoraan 2-0. Ratkaisu jäi viimeiseen otteluun Harrin ja Riston välillä, ja siellä mentiin kolmanteen erään, joten tilanne pysyi loppuun asti jännittävänä. Harri veti kuitenkin lopulta pitemmän korren ja uusi viime vuotisen mestaruutensa!

esrc m50

3. Risto Välimäki 1. Harri Pohja 2. Janne Falck

Miehet 50+:
1.Harri Pohja
2.Janne Falck
3.Risto Välimäki
4.Marko Lappalainen
5.Kari Aalto
6.Eino Vaarala
7.Vesa Vähämaa
8.Olli Koskiniemi
9.Guy Sundman

esrc olli

Guy Sundman vs Olli Koskiniemi

Viime aikoina on saatu ilahduttavasti osallistujia myös naisten harrastesarjaan, joka on suunnattu sellaisille pelaajilla, joilla ei ole kilpatason kokemusta. Tällä kertaa mukana oli kolme pelaajaa: entinen squashkoulun valmentajamme Mannu Värre, tällä kaudella lajista oikein kunnolla innostunut Emilia Kostiainen sekä muutaman vuoden innokkaasti sunnuntaivalmennuksissa ja muualla harjoitellut Morgan Xiao-Berglund. Ensimmäinen ottelu Mannun ja Morganin välillä oli tasainen ja lähes verinen vääntö; Emilia joutui tuomarina todella koviin paikkoihin, mutta sai naiset lopulta hyvin pidettyä aisoissa niin, että pystyttiin keskittymään pelaamiseen. Mannu voitti viidennessä erässä. Sitten pelasivat Mannu ja Emilia. Jälleen viisi erää, ja tällä kertaa voiton väänsi rautaisella kunnollaan kotiin Emilia! Ratkaisu jäi viimeiseen otteluun. Siinä Morgan onnistui takomaan voiton ”jo” neljännessä erässä, ja näin hän hävisi sarjassa vähiten eriä ja voitti eräsuhteella koko kisat!

Naiset harraste:
1.Morgan Xiao-Berglund
2.Mannu Värre
3.Emilia Kostiainen

esrc n harraste

2. Mannu 1. Morgan 3. Emilia

Salainen komitea jakoi Taistelijan Maljan poikkeuksellisesti jo kilpailuissa – perinteisesti se on jaettu illanvietossa.  Tällä kertaa malja meni nuorelle taistelijalle nimeltään Joel Jalovaara. Hän oli ensimmäistä kertaa mukana näissä kisoissa, voitti neljässä ottelussaan kaksi kahdeksan joukkoon sijoitettua pelaajaa (Elias Korhosen ja Juho Vuorisen) jääden kuitenkin seitsemänneksi. Salainen komitea perusteli viestissään voittojen lisäksi, että Joel osoitti hyvää asennetta ylipäätään osallistumalla aikuisten mestiksiin ja pelasi joka pallosta kunnon urheilijameniningillä.

esrc jalovaara

Taistelijan Malja: Joel Jalovaara

Kauden päättäjäisiä siirryttiin illaksi viettämään ravintola Töölön Säveleen, missä keskityttiin enemmän syömiseen ja rentoon seurusteluun kuin muodollisuuksiin.

 

Raportoi kilpailuja flunssaisena johtanut vuoden 2015 mestari Topias Aalto

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja