ESRC:n naiset Euro-cupissa Itävallassa

ESRC:n naisten I-joukkueemme edustaa Suomea paraikaa Itävallassa pelattavassa Euro-cupissa, jossa pelaamassa ovat maiden mestarit niin miehissä kuin naisissa. Seuramme joukkueen muodostavat; Pia Ojala, Laura Aalto-Setälä ja Hanna Rusila.
pia_ojala1.jpglaura_aalto-setala1.jpghanna_rusila1.jpg

Ohessa tyttöjen ensimmäisten päivien kuulumiset:

Kaksi ensimmäistä kisapäivää Itävallan Linzissä pelattavassa Euro Cup:ssa ovat tarjonneet vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Joukkueemme kohtalo oli veitsen terällä jo ensimmäisessä ottelusarjassa Irlantia vastaan, kun loukkaantumisherkkä Laura Aalto-Setälä muiden kauhuksi teloi jalkojaan. Selvisimme kuitenkin säikähdyksellä; Laura oli pelikunnossa vielä samana päivänä. Irlannin joukkue oli odotetun kova, eikä Lauralla ja kakkospelaaja Hanna Rusilalla ollut mahdollisuuksia voittoon (vielä tänä vuonna). Kolmosten ottelussa Pia Ojala sen sijaan jyräsi vastustajansa kovalla peruspelillään.

Fitzwilliam LTC – ESRC 2-1
Aisling Blake – Laura Aalto-Setälä (11/3 11/1 rtd)
Laura Mylotte – Hanna Rusila (11/6 11/6 11/3)
Katie Wilson – Pia Ojala (3/11 6/11 6/11)

Seuraavassa ottelussa Tanskaa vastaan Laura ja Hanna olivat jälleen kovan paikan edessä: edellinen sai vastaansa WISPA #27 Line Hansenin ja jälkimmäinen Ruotsin ykköspelaajan Anna-Carin Forstadiuksen. Tappioista huolimatta naisemme taistelivat hyvin, eivätkä erävoitotkaan olleet kaukana. Pia pelasi tiukan väännön oman vastustajansa kanssa, ja voitto jäi harmittavan lähelle.

Odense SC – ESRC 3-0
Line Hansen – Laura Aalto-Setälä (11/7 11/1 11/7)
Anna-Carin Forstadius – Hanna Rusila (11/8 12/10 11/5)
Anne-Mette Pedersen – Pia Ojala (5/11 11/7 11/7 5/11 11/5)

Tänään kohtasimme päivän ensimmäisessä ottelussamme Sveitsin, jonka kolmospelaaja oli loukkaantunut edellispäivänä. Laura lepuutti jalkojaan ja kentälle päästettiin Hanna ja Pia. Hannan kokenut vastustaja ei päästänyt Hannaa rikkomaan omaa pelirytmiään vaan voitti ottelun selvin numeroin. Ottelusarjan ratkaisuottelussa Pia oli järjestää melkoisen yllätyksen Gabriela Hegiä vastaan ja saikin erävoiton, mutta sveitsiläinen väänsi ottelun itselleen.

Squash RC Winterthur – ESRC 2-1
Gaby Schmohl – Hanna Rusila (11/3 11/9 11/5)
Gabriela Hegi – Pia Ojala (11/8 5 /11 11/9 11/5)
Winterthur – ESRC (w.o.)

Päivän toisessa ottelussa vastaamme asettui Belgia, jonka joukkue kärsi logistiikkaongelmista ja joutui pelaamaan kaksihenkisellä joukkueella. Lepovuorossa ollut Hanna kannusti joukkueensa voittoon: ensiksi Laura varmisti voitollaan ottelusarjan ESRC:lle ja Pia viimeisteli lukemat 3-0.

Indoor Squash Club – ESRC 0-3
Els van Kerckhoven – Laura Aalto-Setala (6/11 11/7 11/5 6/11 7 /11)
Leen van Vlem – Pia Ojala (6/11 8/11 5/11)
Indoor – ESRC w.o.

Huomenna pelaamme sijoista 7/8 ja vastaamme asettuu kova Espanjan joukkue.

Viimeinenkin pelipäivä on nyt takana. Pelasimme sijoitusottelun Espanjaa vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Laura ei päässyt yllättämään kokenutta vastustajaansa. Ottelusarja ratkesi,kun seuraavaksi pelatussa kakkospelaajien ottelussa Hanna ei löytänyt muiden kisapäivien kaltaista virettä. Parempana päivänä (ja tietenkin ensi vuonna!) voitto olisi voinut olla mahdollinen. Pian tehtäväksi jäi kaunistella luvut 1-2:een, eikä hänellä ollut vaikeuksia espanjattaren kanssa.

Sijoituksemme oli siis lopulta 8. Naisten puolella turnausvoiton vei englantilainen Pontefract Squash Club kun taas miehissä tittelin uusi saksalainen Paderborner Squash Club.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja