Olli Tuominen semifinaaliin USA:n Baltimoressa

ESRC:n Olli Tuominen selvitti tiensä jatkoon 40000 usd:n ammattilaiskilpailussa USA:ssa

Olli Tuominen – Jonathan Harford (ENG) 3-1 (11/4, 9/11, 11/3 , 11/8 )
harford.jpg

Tuominen selvitti tiensä voittamalla maailman 62. rankatun Englannin Jonathan Harfordin erin 3-1.

Ottelu oli toista erää lukuun ottamatta Tuomisen hallintaa ja karsinnasta pääsarjaan itsensä pelannut englantilainen väsyi pelin edetessä. Toisessa erässä englantilainen onnistui kuitenkin yllättämään Tuomisen ja vieden erän nimiinsä. Jatkossa Tuominen sai kuitenkin pelin jälleen hallintaansa, eikä englantilaisen neljännen erän loppurutistus enää riittänyt erävoittoon. Näin erä Tuomiselle 11/8 ja koko ottelu 3-1.

Seuraavaksi Tuominen kohtaa maailmanlistan nro:25, Egyptin Hisham Ashourin, jolle hän hävisi viime viikolla Chicagossa pelatussa ammattilaiskilpailussa.
ashour.jpg


Tuominen pääsi Baltimoressa pelattavan ammattilaisturnauksen (40000$) semifinaaliin luovutusvoitolla, kun egyptiläisen Hisham Ashourin lyöntikäden olkapää ei ollut pelikunnossa. Semifinaalissa Tuomista vastaan asettuu kilpailun 1 sijoitettu ja maailmanlistan nro 5 Australian David Palmer.

palmer.jpg

Olli Tuominen – David Palmer 2-3 (11/8, 11/7, 3/11, 7/11, 8/11)

Tuomiselle niukka tappio Baltimoren semifinaalissa

”Tappion karvasta kalkkia”: toteaa 29 vuotias maailmanrankingin 16. paikkaa pitävä Olli Tuominen hävittyään juuri Baltimoressa pelattavan 40000$ ammattilaiskisan semifinaalin maailman vitoselle, David Palmerille, tiukasti 3-2.

Ottelu alkoi Tuomisen osalta vauhdikkaati hänen mennessä heti 7-0 johtoon. Australialainen heräsi kuitenkin taistoon nousten muutaman pisteen päähän Tuomisesta, kunnes tämän onnistui viemään ensimmäinen erä 11-8.
Toinen erä alkoi tasaisempana molempien lyödessä palloa takakentälle välttäen turhia virheitä. Tuominen pystyi kuitenkin hallitsemaan peliä astetta tarkemmilla peruslyönneillä. Tasainen erä Tuomiselle 11-8
Kolmannessa erässä australialainen sai pelin hallintaansa lisäämällä tempoa ja pakottamalla Tuomisen tekemään enemmän töitä. Tuomisen yritykset päästä peliin mukaan karsiutivat vastustajan katkoihin keskikentällä. Vasta neljännessä Tuominen onnistui jälleen tasaamaan ottelun kulun, mutta työläs kolmas erä alkoi kuitenkin verottaa Tuomisen liikkumista. Australialaisen viedessä kolmannen erän 11-3 ja neljännen 11-7 peli oli nyt tasan erin 2-2.
Viimeisestä erästä kehkeytyi tiukka jännitysnäytelmä, missä kovat otteen olivat ajoittain turhankin suuressa roolissa. Iso australianinen käytti toistuvasti kokoaan hyväksi blokaten Tuomiselta suoran tien pallolle tuomarien levitellessä käsiään. Heti erän alussa muutaman pisteen johtoon päässyt australialianen onnistui nipin napin pitämään johdon aina loppuun asti vieden erän 11-8 ja koko ottelun erin 3-2.

Tappiosta toivuttuaan Tuomisen ajatukset siirtyvät tuleviin henk. koht. MM-kisoihin World Openiin mitkä pelataan Manchesterissa Englannissa 13-19.10.

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja