ESRC:n miesten joukkueiden squashliigakierros 12.12.2015

Viime lauantaina pelattiin kauden kolmas ja vuoden viimeinen liigakierros miesten sarjoissa. ESRC I siirtyi SM-sarjan kärkeen yhden pisteen erolla ennen Senatorsia! ESRC II puolestaan lujitti asemaansa 1-divarin A-lohkon kärjessä. Lue täältä raportit kuvineen! Kaikki tulokset ja sarjatilanteet Squashliiton liigasivuilta.

Jaakko, Janne, Hendrik, Matias

Liigakärjessä! Jaakko Vähämaa, Janne Järvinen, Hendrik Vössing, Matias Tuomi

Miesten SM-sarjan kierros Mikkelissä 12.12.

Miesten ykkösjoukkue suuntasi vuoden viimeiselle liigakierrokselle Mikkeliin. Joukkueen vahvuuteen kuuluivat Matias, Jaakko, Hendrik ja Janne. Runkokokoonpanosta puuttui vain Tatu Knuutila.

Matkaan lähdettiin, niin kuin tapana on, Jannen hopeanuolella. Perillä Mikkelissä oltiin hyvissä ajoin ennen pelien alkua. Paikalle oli saapunut kaikki Suomen kärkipelaajat Miko Äijästä lukuun ottamatta, joka oli peukalovammaisena sivussa. Oli odotettavissa tasokkaita otteluita ja yleisö sai mitä toivoi.

ESRC:llä alkoivat pelit Kouvolaa vastaan joka on täksi vuodeksi vahvistunut Olli Tuomisella. Kouvola taisteleekin kovasti viimeisestä pudotuspelipaikasta. Hendrik ja Janne olivat kuitenkin liian tasaisen vahvoja vastustajilleen ja hallitsivat omissa otteluissaan tapahtumia paria herpaantumista lukuun ottamatta. Jaakon onnistui hyvällä pelillä selvitä ambidekstrisen Riku Mehdan kämmenmyllytyksestä. Ykkösten matsissa Matias haastoi hyvin Olli Tuomisen. Joka erän eteni aina 9-9 tilanteeseen, jossa Ollin kokemus ja paremmat lyöntivalinnat toivat tarvittavan eron. ”Todella turhauttavan lähellä, kun pari pistettä sinne tänne ratkaisee koko matsin”, kommentoi Matias ottelun jälkeen. Lupaavia otteita nähtiin kuitenkin koko joukkueelta ja 3-1 voitto Kouvolasta.

Toisessa ottelussa vastassa oli kotijoukkue Mikkelin Squash. Mikkelin joukkueen kolmos- ja nelospelaajat ovat tunnetusti todella kovia. Hendrik pääsi jo toistamiseen tällä kaudella mittelemään (melko)tuoreen isän, Markus Vanhasen kanssa. Niin kuin viimeksikin ottelu venyi viidenteen erään kummankin pelaajan vuorotellen hallitessa peliä. Voitto lopulta onneksi (niin kuin viimeksikin) hyvin pelanneelle Hendrikille 3-2. Suomeen syksyllä muuttanut Hendrik on tuonut tarvittavaa syvyyttä ESRC:n rosteriin ja esittänyt ilahduttavia otteita liigassa. Janne joutui taas kerran toteamaan Ernon rautaisen kunnon. Kahden tiukan erän Jannen bensa alkoi olla lopussa Ernon jatkaessa samaa varmaa peliään. Jaakko voitti jo toisen kerran tällä kaudella Tuomas Häkkisen ja Matias kaatoi Mikkelin yllätysykkösen Marko Suistomaan helposti kolmessa erässä. Voitto siis Mikkelistä 3-1. Muissakaan peleissä ei suuria yllätyksi nähty KSQ:n 3-1 voittoa JSK:sta lukuun ottamatta.

Kuuden pisteen potilla ESRC nousi jo sarjakärkeen. Seuraava kierros pelataan jo vajaan kuukauden päästä Talihallissa.

Raportoi Matias

KSQ – ESRC 1-3 (3-9 / 93-129)
Olli Tuominen – Matias Tuomi 3-0 (11/9 11/9 11/9)
Riku Mehta – Jaakko Vähämaa 0-3 (4/11 4/11 2/11)
Joonas Karhu – Hendrik Vössing 0-3 (12/14 9/11 8/11)
Esa Naukkarinen – Janne Järvinen 0-3 (8/11 7/11 6/11)

ESRC – MiSq 3-1 (9-5 / 142-108)
Matias Tuomi – Marko Suistomaa 3-0 (11/6 11/5 11/2)
Jaakko Vähämaa – Tuomas Häkkinen 3-0 (11/2 11/6 11/3)
Hendrik Vössing – Markus Vanhanen 3-2 (11/5 15/13 6/11 9/11 11/7)
Janne Järvinen – Erno Teitti 0-3 (13/15 9/11 2/11)

 

ESRC II Turussa

20151212_115052

Topias, Tommi, Mikko, Tero (Huom. onko Terokin siirtynyt Princen talliin?)

 

Paikalle saatiin tällä kertaa täysin runkopelaajista koostunut joukkue: 1. Topias Aalto 2. Tommi Lind 3. Tero Timberg 4. Mikko Rautiola. Vastassa oli Turun kakkosjoukkue sekä HSRC:n kakkosjoukkue. Aloitimme Helsinkiä vastaan. Mikko sai vastaansa Markus Seppälän ja tasoero oli huomattava. Ensimmäisen erän pienen varovaisuuden jälkeen Mikko vei mielin määrin. Samanlainen asetelma oli myös Teron pelissä Jukka Havastetta vastaan. Havasteen kikkailut ja aikaiset eteenlyönnit eivät riittäneet horjuttamaan Teroa. Tommi pelasi Risto Vuopalaa vastaan, jonka muistimme mm. voittaneen marraskuussa entisen pitkäaikaisen a-luokan miehen Jarmo Karjalan. Tommin itsevarmuus ja lyöntipeli ovat tällä hetkellä upeasti kohdallaan – koko ottelussa kuusi pistettä Vuopalalle! Topias sai vastaansa yllättävän nimen, yhden maamme parhaista ja lupaavimmista naispelaajista, Riina Koskisen. Aluksi Topiaksella oli tavoitteena selvitä minimityömäärällä, lyödä viivytettyjä kääntökrosseja, jotka ovat naisille usein pahoja, hidastaa tempoa ja lyödä sitten boasteja eteen. Se toimikin kaksi erää varsin hyvin. Sitten Riina sai langan päästä kiinni ja Topiaksen tarkkuus huononi. Puolitoista erää mentiin Riinan ohjastuksessa kunnes neljännen erän 0-5 tilanteessa Topias muutti tyyliä täysin ja päätti nostaa tempon niin kovaksi kuin mahdollista. Tuloksena nousu 0-5:stä 11-8:aan ja ottteluvoittoon.

Turkua vastaan Mikko, Tommi ja Tero hoitelivat osuutensa käytännössä yhtä suvereenisti kuin edellisissäkin otteluissa. Jopa pieni vedonlyönti saatiin pystyyn vastustajan pistemäärästä – Tommin vastustaja sai yhden pisteen liikaa ja Mikko voitti oluen :D Topias joutui vähän vääntämään Petteri Tiitisen kanssa (kolmas kohtaaminen tänä syksynä!). Taas lähdettiin liikkeelle Willstrop-imitaatiolla (mailakin vaihdettiin edellisestä ottelusta Prince Pro Beast 750:een eli siihen jolla James pelaa) ja lob-drop-tyylisellä taktiikalla lähdettiin siirtelemään kovaa lyövää Tiitistä kulmasta kulmaan. Ensimmäinen erä tuli varsin pienellä työmäärällä koska lyönti kulki, toinen erä meni vähän laiskottelun puolelle, kolmannessa hyvä skarppaus, stopparit nickiin tai hyviä viivytyksiä edestä. Neljännessä Tiitinen lämpesi ja sai peruslyönnit paremmin takakulmiin. Oli myös pitkiä palloja, mutta tuli se voitto sieltä lopulta kotiin.

Kahdeksan pistettä ja sellainen johto sarjassa, että karsintapaikka alkaa olla taputeltu!

Raportoi Topias

HSRC II – ESRC II 0-4 (1-12 / 61-140)
Riina Koskinen – Topias Aalto 1-3 (8/11 3/11 11/8 8/11)
Risto Vuopala – Tommi Lind 0-3 (2/11 1/11 3/11)
Jukka Havaste – Tero Timberg 0-3 (4/11 3/11 4/11)
Markus Seppälä – Mikko Rautiola 0-3 (6/11 4/11 4/11)

ESRC II – TSSq II 4-0 (12-1 / 136-73)
Topias Aalto – Petteri Tiitinen 3-1 (11/7 3/11 11/2 12/10)
Tommi Lind – Timo Ahlroos 3-0 (11/4 11/3 11/3)
Tero Timberg – Tuomas Kuuluvainen 3-0 (11/5 11/8 11/7)
Mikko Rautiola – Santtu Elo 3-0 (11/6 11/6 11/1)

ESRC III ”tois puol jokkee” 12.12.2015, 1 DIV – kolmas pelikierros

ESRC III kokoonpanolla Harry, Marko, Tuomo ja Joni matkasivat länteen talviliukkailla lauantai-aamuna. Marko tuli omalla autolla, otti perheen mukaan ja perhe suuntasi Caribia-kylpylähotelliin isän pelien ajaksi, win-win tilanne siis! Joni, Tuomo ja Harry vaihtoivat menomatkalla kuulumiset, juotiin aamukahvit Salon ABC:llä ja tultiin hyvällä tuulella, mutta hieman viime tippaan Manhattan Sport Club:lle.

ESRCIII_500px

Iloiset ESRC III – veijarit ja pelimiehet Turussa!

Vastaan asettui heti hyvin lämmitellyt ja kotikenttäedun turvin itseluottavainen TSSq II- joukkue. Hieman matkakankea joukkueemme joutui heti toteamaan, että alakynnessä ollaan: nuori Santtu Elo otti pisteet kotiin kaatamalla vielä hieman aamu-unisen Jonin 3-1, viereisellä kentällä isäntien Tuomas Kuuluvainen kaatoi niin ikään Tuomon 3-0. Seuraavaksi Harry pääsi koppiin tutun pelikaverin, eli Petteri Tiitisen kanssa. Petteri oli tänään pitelemätön, kahden tasaisen erän jälkeen Harry jäi Petteri vauhdin jalkoihin ja ottelu 3-1 Petterille. Marko taisteli viimeisessä erässä Turun vanhaa kettua Timo Alhroosia vastaan hyvin, mutta lopulta matsi Timolle 3-2. Kylmä aamusuihku 0-4 muodossa isänniltä siis!

ESRCIII_tunnelmakuva_500px

Manhattanissa tunnelmakuva kello 12.10, vasemmalla kolmoskentällä Joni vastaan Santtu Elo ja oikealla neloskentällä Tuomo vastaan Tuomas Kuuluvainen.

Kuntojuoman, venyttelyn ja dumauskierroksen avulla olimme nyt hereillä ja iloksemme Sq-88 oli saanut täyden joukkueen paikalle tällä kertaa, eli viime kerran w.o. vaihtui nyt tositoimiin. Joni aloitti Raul Öhmania vastaan ja vaihtelevien tilanteiden jälkeen Joni otti tärkeä voiton pistein 13-11 viidennessä erässä! Tuomo ei tällä kertaa löytänyt aseita Terho Jousimiestä vastaan, vaikka erät olivatkin hyvin tasaisia, matsi 3-0 Terholle. Harry pääsi sitten koppiin A-luokan kärkipäähän nousseen Santtu Puurusen kanssa. Kyyti oli kovaa ja Harry sai olla tyytyväinen yhteen erävoittoon, joka tuli kovilla riskilyönneillä ja jo täysillä hapoilla, ottelu Santulle 3-1. Marko pelasi viimeisessä pelissä tehokasta squashia ja liikutteli Seppo Raiskia kentän jokaiseen nurkkaan 3-0:n arvoisesti. Tuloksena 2-2 tasapeli.

Launtain kokonaissaldona siis 0-4 häviö ja 2-2 tasapeli, tämän esityksenkin jälkeen majailemme kunnioitettavalla kolmannella sijalla tulostaulukossa ESRC II:n ja TSSq II:n jälkeen. Kapteeni kiittää jälleen miehistöä mukavasta pelikeikasta, seuraava kierros on Espoossa 7.1.2016, jolloin pääsemme testaamaan ESRC II:n ja HSRC I:n kunnon. Nyt tankkaamaan kinkkua ja mätiä, jotta energiavarastot varmasti ovat täynnä, kun uusi vuosi alkaa!

Raportoi Harry


TSSq II – ESRC III 4-0 (12-4 / 157-119)

Petteri Tiitinen – Harry Lilja 3-1 (11/9 9/11 11/4 11/5)
Timo Ahlroos – Marko Välimäki 3-2 (7/11 11/6 3/11 11/8 11/6)
Tuomas Kuuluvainen – Tuomo Pohjamies 3-0 (11/9 11/6 11/2)
Santtu Elo – Joni Jaakkola 3-1 (11/2 11/8 5/11 12/10)

ESRC III – Sq-88 2-2 (7-8 / 120-144)
Harry Lilja – Santtu Puurunen 1-3 (5/11 12/10 6/11 3/11)
Marko Välimäki – Seppo Raiski 3-0 (11/4 11/9 11/7)
Tuomo Pohjamies – Terho Jousimies 0-3 (4/11 4/11 9/11)
Joni Jaakkola – Raoul Öhman 3-2 (5/11 11/8 11/7 4/11 13/11)

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja