ESRC:n joukkueiden liigakierrosraportit 7.11.2015

ssqllogoSquashliiga jatkui lauantaina 7.11. toisella kierroksellaan ympäri Suomen squashpyhättöjä, kun kaikki ESRC:n yhdeksän joukkuetta olivat taas squashkentillä juoksemassa pienen mustan pallon perässä. Lue tästä joukkueiden kierrosraportteja. Niitä lisätään sitä mukaa, kun raportteja ja kuvia saapuu. Tarkemmat tulokset ja sarjatilanteet Squashliiton liigasivuilta.

ESRC_naisten_3_ja_4_500px

ESRC:n naisten IV- ja III-jengien alkuposeeraus Talihallissa

Naisten SM-sarjaa Merihaassa

SM-sarjan naiset suuntasivat tänään SM-miehien tapaan Merihaan kentille pelaamaan liigan toista kierrosta. Tällä kierroksella pelaajina ESRC I -joukkueessa olivat Emilia Soini, Kristina Mustonen, Nea Falck & Sanna Koivumäki ja ESRC II -joukkueessa Riikka Piekäinen, Marja Vainio ja Katri Aalto-Setälä. Kaikki tulivat omia reittejään paikalle ja paikalle löysi tiensä myös Hanna Rusila, joka toimi tällä kertaa valmentajan roolissa.

SM-naiset_500px_rajattu

ESRC I, ESRC II, HSRC ja MiSq Merihaassa

Pelit alkoivat aikataulussaan ja heti aluksi päästiin viime kierroksen tapaan selvittämään seuran sisäinen järjestys. ESRC I voitti pelin tälläkin kertaa 3-0. Merihaan liukkaat ja kuumat kentät toivat omat lisähaasteensa, mutta kaikkien pelissä näkyi erityisen hyvä tsemppihenki! ESRC II saalisti myös kauden ensimmäisen voittonsa Mikkelistä, kun Marja voitti tiukan taistelun jälkeen Susanna Vanhasen 3-2 ja Katri voitti Mira Laaksosen 3-0! ESRC I voitti myös Mikkelin, joten saaliiksi ESRC I:lle tältä kierrokselta kertyi kaksi voittoa ja yksi tappio. ESRC II:lle yksi voitto ja kaksi tappiota.

Kiitos HSRC:lle kierroksen järjestämisestä, sekä erityisesti banaaneista ja suklaasta! Seuraavan kerran jatketaan tammikuussa kotikierroksen merkeissä!

Raportoi Sanna Koivumäki, ESRC I:n kapteeni

Miesten SM-sarjaa Merihaassa

Merihakaan, Senatorsin isännöimälle kierrokselle lähdettiin miehityksellä: Jaakko Vähämaa, Tatu Knuutila, Hendrik Vössing & Janne Järvinen ja tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon pisteitä, jotta ero liigan kärkeen ei kasva turhan suureksi.

Ykköspelaajien otteluissa Jaakolla oli tiukkaa vääntöä TSSq:n Heke Mustosen kanssa, mutta Jaakko joutui kuitenkin taipumaan 1-3. Toisesta ottelustaan MiSq:n Tuomas Häkkistä vastaan heltisi rutiinivoitto 3-0. Kakkosten otteluissa Tatulla oli turkulaisista vastassa Anssi Määttänen ja Mikkelin miehistä Mirko Muukkonen, joista kummastakin irtosi aika selvästi ja kevyesti 3-0 voitto.

Nelospelaajien otteluissa Janne otti TSSq:n Teuvo Määttäsestä selvän 3-0 voiton. Mikkelin Erno Teittiä vastaan alku oli hyvä, mutta sitten alkoi ehkä painaa jaloissa vähän liikaa ja kaksi viimeistä erää menivät selvästi Ernolle: 1-3. Hendrikin ottelut olivat mielenkiintoisimmat. TSSq:n Tommi Ryyppö vei erikoisuudellaan ensimmäisen erän, mutta sitten Hendrik pääsi Ryypön tyyliin sisään: 3-1. Mikkelin Markus Vanhasta vastaan Hendrik ansaitsi hyvän työvoiton: kaksi ekaa erää Markukselle, mutta kolme seuraavaa Hendrikille. Hyvää vääntöä alkuviikosta loukkaantuneelta ulkomaanvahvistukselta!

Kahdeksasta mahdollisesta pisteestä saatiin siis saaliiksi kuusi: ESRC I – TSSq 3-1, ESRC I – MiSq 3-1 ja eroa sarjan kärkipaikalla olevaan Senatorsiin saatiin kavennettua vain yhteen pisteeseen. Joulukuussa luvassa kauden ensikohtaaminen Kouvolan KSQ:n kanssa ja toisena vastustajana kierrosta isännöivä Mikkeli.

Raportoi Tatu Knuutila

ESRC II isännöi 1-divaria Esportissa

ESRC II kokoonpanolla Joel Rouste, Marko Lappalainen, Tommi Lind ja Topias Aalto

ESRC II kokoonpanolla Joel Rouste, Marko Lappalainen, Tommi Lind ja Topias Aalto

Kierros oli kahdellakin tavalla erikoinen: vaikka ketään ei ollut edes pyydetty ykkösjoukkueeseen paikkaamaan (viime kierroksella kaksi pelaajaa), niin silti oli erittäin vaikea saada joukkuetta kasaan. Kolme runkopelaajaa loukkaantuneena, yksi sairastuneena ja yhdellä muuten vaan pakottava este, niin remmiin saatiin kyllä Tommi ja Topias, mutta muuten jouduttiin etsimään korvaajia reservin puolelta. Onneksi paikalle saatiin ihan kunnon pelimiehet, nuori Joel Rouste sekä ”hieman kokeneempi” Lappalaisen Marko, jota tosin ei olla liigakentillä ainakaan minun muistiini nähty.

Toinen poikkeama oli, että Sq-88 ei saanut joukkuetta tällä kertaa ollenkaan kasaan. Yleensä he pelaavat kolmella. Tämä herättää kysymyksiä sarjaan osallistumisen järkevyydestä, kun tämä oli ainakin jo viime vuonnakin suunnilleen näin, mutta asia ei oikeastaan minulle aiheuta mielipahaa, joten antaapa heidän tehdä niin kuin haluavat. Meillä oli joka tapauksessa vain yksi ottelu Turun Seudun Squashin kakkosjoukkuetta vastaan.

Nelosten kohtaamisessa Marko sai vastaansa nuoren Santtu Elon. Santtu pelasi alusta alkaen rentoa ja itsevarmaa squashia eikä antanut kokoerosta huolimatta Markolle paljonkaan mahdollisuuksia. Pallot olivat vain huomattavasti paremmin sivuseinissä kiinni, joten pisteitä ropisi tasaisesti enemmän Turkuun. Matsi 0-3.

Kolmosena Joel sai vastaansa kovaa lyövän, peruslyönneistä koostuvia pitkiä ralleja suosivan Tuomas Kuuluvaisen. Joel sai kyllä hyvällä taistelulla pitkiä palloralleja aikaan, mutta pelivarmuus oli vielä Tuomaksen puolella ja tappio tuli 0-3.

Kakkosten pelissä Tommi sai vastaansa Timo Ahlroosin. Jälleen kerran Ahlroosin pehmeään kosketukseen ja tempon sekoittamiseen perustuvalle pelityylille täytyi antaa tunnustusta, mutta ei Tommilla kuitenkaan ollut hätää, vaan tutun tehokas hyökkäyspeli nakutti meille selvän 3-0 -voiton.

Ykkösten pelissä minä Topias sain vastaani Petteri Tiitisen. Viimeksi pelasimme Esportissa kisamatsin kaksi viikkoa sitten, Espoo HPP Openissa. Silloin voitin 3-1, mutta Petteri pelasi oikeastaan inhottavan hyvin ja tiesin, että lipsumiseen ei ole nytkään varaa. Ehkä senkin takia lähdin otteluun erityisen keskittyneenä. Oli hyvä mailatuntuma, ja sain peruslyönnit suunnattua sivuseiniin kiinni. Sieltä Petteri lähti yleensä jossain vaiheessa, ehkä turhan aikaisin, tykittämään kovia killejä, joihin pääsin usein suoran dropin kanssa väliin. Tai sitten takakulmasta tuli pakotettu boast, josta pääsin myllyttämään. Näin ottelu oli oikeastaan koko ajan aika hyvin näpeissä ja 3-0 -voitto tuli. Petteri kirosi huonosti sujunutta peliään, ja täytyy myöntää, että en joutunut yhtä tiukille kuin kaksi viikkoa sitten. Erotukseksi tämänkertaisesta Petteri tuntui silloin varsinkin viimeisessä erässä lukevan lyöntejäni kuin avointa kirjaa ja saavan hyviä vastahyökkäyksiä aikaiseksi.

Varamiehisellä joukkueella 6 pistettä on hyvä tulos. Taidamme jatkaa tutulla paikalla sarjakärjessä!

Raportoi Topias Aalto

ESRC III Esportissa 7.11.2015, 1 DIV, A-lohko – toinen pelikierros

Sq-88 ei saanut tällä kertaa joukkuetta kasaan, joten meillä oli ainoastaan matsi HSRC II:sta vastaan.

Touko oli taas ilahduttavasti mukana rivissä! Tällä kertaa kaikki neljä peliä pelattiin samaan aikaan, eli ei päästy toisiamme kannustamaan matsien aikana. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, sillä Touko ja Joni iskivät vakuuttavat 3-0 numerot pöytään Markus Seppälästä ja Ole Martolasta, eli nuoriso hoiti hommansa puhtain paperein. Senioreilla oli hieman haastavampaa, Tuomo valitteli ettei oikein päässyt pelirytmiin kiinni tänään ja hävisi 1-3 HSRC:n varmasti pelanneelle Teemu Suvannolle, Harry taas joutui vääntämään kovasti ennen kuin Esa Sutelainen taipui 3-1 ykkösten ottelussa. Esan kämmentappolyönti oli rautaa ja vasta 3. ja 4. erässä Harryn boastit saivat Esan puolustuskannalle. Saldona siis w.o. SQ-88:sta ja 3-1 voitto HSRC II:sta, eli seitsemän pistettä kahdeksasta mahdollisesta!

Kapteeni kiittää jälleen hyvin pelannutta miehistöä: seuraava kierros on Turussa 12.12, jolloin vastassa TSSq ja toivottavasti myös Sq-88!

ESRC_miesten_III_500px

ESRC III kokoonpanolla Touko, Joni, Harry & Tuomo olivat tällä kertaa tulessa

Raportoi joukkueen kapteeni Harry Lilja

ESRC V hosting Squash League (Second Division) at Esport Center

We played our first matches against SquNa from Pori. Ilkka Moilanen played very well and hardly made any mistakes. He won his match 3-0. Rahul Suri, ESRC’s new member played excellent squash against Atte Stengård, young talented squash player from Pori. However Rahul is a very experienced player and played clever squash moving his opponent around the court. Rahul won 3-1. Juha Liimatainen had a very tight match against Jonne Stengård. Juha played well the whole match but unfortunately lost 1-3, three games of which with only two points difference. Tape Koivu played also a very tight game against Jani Stengård, the result was 2-3, which meant that ESRC V – SquNa ended 2-2 but we won the games 9-7.

ESRC_V_500px_rajattu

ESRC V team at Esport Center: Rahul, Ilkka, Tape, Harri & Juha

Next matches were against MetStone II from Kivenlahti, Espoo. They have a very good team this season. Rahul Suri played again amazing squash, this time against Jari Puumala. Jari is a very good senior player, but Rahul was even better; result was 3-1 and the last game 11-9. Juha Liimatainen produced the biggest suprise today: he won Kari Hautala 3-2. Harri Pohja had a good encounter against Marko Värilä. In the first game Harri played amazingly well by winning 11-4, but unfortunately Harri lost the match 2-3. Tape Koivu didn’t have much of a chance against Iiro Stubin, who could easily play on a higher level of the league. Iiro won 3-0. Result was anyway good: ESRC V – MetStone 2-2 and we won by 1 point.

Team captain Vesa Vähämaa reporting

ESRC:n naisten III- ja IV-joukkueet Talihallia valloittamassa

Liigapäivää edeltävän viikon aikana oli taas tehty olan takaa töitä, että oltiin saatu iskukykyiset espoolaisjoukkueet kasaan, joten oli aikamoinen pettymys, kun lauantaiaamuna Talihallissa selvisi, että tamperelaisten TSK ei saapunut paikalle ollenkaan. Onneksi kukaan paikalle saapunut kössäri ei jäänyt ihan kokonaan ilman otteluita, kun Kouvolastakin oli saavuttu nelinaisisin joukkuein. III-joukkueellamme oli vastassaan ainoastaan tapahtumaa emännöinyt HSK, joka voitettiin 2-1. 3-pelaajana toiminut Katariina Berggren voitti Anna-Maija Mäkelän, mutta 1-pelaajan paikalla ollut Anni Lehikoinen joutui tunnustamaan Meeri Särkän paremmakseen. Kamppailun siis ratkaisi kakkosten ottelu, joka venyikin tiukasti viiteen erään. Cessi Lilja hoiteli homman himaan voittamalla Hanna-Mari Halmeen.

ESRC_naisten_3_500px

ESRC III eli Anni, Jenni, Katariina & Cessi

IV-joukkue luuli pelaavansa kolmet ottelut ja oli siksi paikalla neljän pelaajan voimin, mutta koska otteluita olikin vain kahdet, niin luovutimme yhden pelaajamme, Berggrenin Katariinan III-joukkueelle, koska heidän kapteeninsa Heikkilän Jenni oli edellispäivänä venäyttänyt selkänsä ja keskittyi Talihallissa mieluummin kannustamiseen ja koutsaukseen. IV-joukkue kärsi harmittavan 1-2 tappion HSK:ta vastaan, kun kolmospaikkaa pelannut Yrsa Serén joutui tunnustamaan Anna-Maija Mäkelän paremmakseen. Ykköspaikkaa pelannut Raila Luhtala ei tälläkään kertaa pystynyt uhkaamaan HSK:n nuorta, lupaavaa Meeri Särkkää. Ekan erän eräpalloista olisi joku kannattanut voittaa, niin pelin kulku olisi voinut saada mielenkiintoisen käänteen. Onneksi tyttärestä polvi paranee ja Inka Luhtala otti – ehkäpä syyskuun liigakierroksen tappion sisuunnuttamana – selkeän 3-0 revanssin Hanna-Mari Halmeesta.

Kouvolaa vastaan ESRC IV:n esitys olikin sitten vahvempaa. Kokeneiden konkareiden taistossa Yrsa Serén nappasi selkeän 3-0 voiton Kouvolan Sirkku Norrasta. Ykkös- ja kakkospelaajien otteluissa pelattiin ”Luhtalat” vastaan ”Salmet” eli äiti & tytär vastaan siskokset. Kumpikin ottelu oli ensikohtaaminen ja vaikka tytär-Luhtala eli Inka hävisi yhden erän Heidi Salmea vastaan, niin voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä: 3-1 Inkalle. Isosisko Johanna Salmi pääsi ottamaan mittaa äiti-Luhtalasta ja vaikka Railan ote meinasi varsinkin kolmennessa erässä hieman lipsahtaa, niin 3-0 voitto tuli ottelusta ja siis ESRC IV – KSQ 3-0.

ESRC_naisten_4_500px

ESRC IV eli Inka, Yrsa & Raila

ESRC kiittää HSK:ta hyvistä kierrosjärjestelyistä (erityisesti herkullisista suklaista) ja toivoo, että tammikuun kierroksella Tampereella ovat kaikki joukkueet mukana täysillä joukkueilla!

Raportoi IV-joukkueen varakapteenina toiminut Raila Luhtala

P.S. Pikaista paranemista IV-joukkueen kapteenin, Vivecan polvelle!

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja