ESRC:n joukkueiden kauden ensimmäinen liigakierros 26.9.

ssqllogoSquashliiga potkaistiin tänä viikonloppuna käyntiin kaikilla sarjatasoilla. ESRC:llä on kaudella 2015-2016 Squashliigassa mukana kaikkiaan viisi miesten ja neljä naisten joukkuetta. Lue täältä alta joukkueiden lähettämiä raportteja kuvineen. Tulokset ja sarjatilanteet Squashliiton liigasivuilta.

Ykkösjoukkue matkalla Turkuun

Ykkösjoukkue matkalla Turkuun

Miesten ykkösjoukkue pelasi Squashliigan SM-sarjaa Turussa

Ykkösjoukkueen vakiomiehistä Jaakko Vähämaa oli Prahassa pelaamassa ammattilaiskisaa, Hendrik Vössing pelaamassa Bundesliigaa ja Janne Järvinen muuten vain matkoilla, joten apuun kutsuttiin kakkosjoukkueen puolelta valmentajakaksikko Tommi Lind – Topias Aalto. Ykkösenä pelasi joukkueen kapteeni Matias Tuomi ja kakkosena Tatu Knuutila.

Ensimmäisenä vastaan asettui Helsinki Senators. Tommi pelasi nelosena Jussi Vehniäistä vastaan kolme tasaista erää, mutta erien lopussa Jussilta löytyi aina vielä joku temppu lisää, millä yhdestoista piste saatiin senaattorien haaviin. Topias aloitti kolmosten pelissä Jaakko-Antti Peltolaa vastaan terävästi, mutta ensimmäisen erän lopussa keskittyminen herpaantui ja erityisesti Jaskan kämmenboastit pääsivät yllättämään. Toisessa erässä mentiin tasavauhtia jatkopalloille asti. Eräpallokin jo oli, mutta jälleen Jaska onnistui pirullisen hyvin ratkaisulyönneissään rystyetukulmaan. Kolmannessa erässä vastustaja oli auttamatta terävämmin sisällä pelissä ja ottelu meni 0-3 Senatorseille. Tatu pelasi kakkosena hyvin Aleksi Leskistä vastaan ja nappasi tarkalla, nopeatempoisella pelillä rutiinivoiton tutusta vastustajasta lukemin 3-1. Matias pelasi Kristian Rautiaista vastaan. Nähtiin pitkiä palloja, peli oli tasaista ja erot pieniä. Kristian näytti olevan aavistuksen verran määrätietoisempi hyökkäyspelissään ja vei täten kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä peli tasoittui entisestään. Pallo alkoi kuluessaan hidastua, joka ehkä suosi Matiaksen hyviä stoppareita. Näytti myös siltä, että Kristian alkoi pitkien pallojen johdosta hieman väsyä, eikä hän päässyt enää yhtä hyvin hyökkäämään volleysta. Karmean väännön ja vaihtelevien vaiheiden jälkeen kolmas erä Senatorsille 18-16 ja seurojen välinen ottelu 3-1.

Toisessa ottelussamme vastassa oli Järvenpään Squashkerho JSK. Tommilla oli vastassaan virolainen Meelis Prett ja etukäteisasetelmassa mahdollisuuksia voittoon. Päävalmentajamme aloittikin tunnusomaisen tarkalla hyökkäyspelillään, pallo paukkui volleysta nickiin kerta toisensa perään. Kaksi ensimmäistä erää Tommille. Sitten Meeliksellä näytti olevan enemmän kestävyyttä ja paukkuja jäljellä ja hän pystyi kovalyöntisellä pelillään nousemaan 2-2 tasatilanteeseen. Tommi löysi viimeiseen erään hienon tsempin ja itseluottamuksen ja vei sen selvästi 11-3; meille arvokas piste. Topiaksen peli Heikki Ruotasta vastaan noudatti suunnilleen samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin kolmosten ottelu. Ensimmäisessä erässä hieman tunnusteluvaiheessa, toisessa tasaista mutta ei ihan riitä, kolmannessa nukahdus. Valitettavan huono päivä, hieman halutonta ja väsynyttä peliä. Kakkosten ottelussa Tatu kohtasi pelitasoaan kesällä selvästi nostaneen Miko Äijäsen, joka oli jälleen hienossa iskussa. Tatu pelasi ajoittain moitteetonta peliä ja hallitsi usein tapahtumia, mutta Miko esitti huikeita hakuja ja rentoa hyökkäyspeliä ja näin 0-3 Järvenpäähän. Matias kohtasi Jami Äijäsen. Peli näytti alussa hieman samanlaiselta kuin Kristiania vastaan, mutta sitten Matias näytti löytävän jonkun lisävaihteen, pienen asenteen noston ja itseluottamusta hyökkäyspeliin, ja se alkoi tuottaa tulosta. Tasainen ja tasokas ottelu kääntyi lopulta meille – kokeneempi pelaaja osoitti paikkansa ja piti päänsä ratkaisupalloissa. Näin siis Järvenpäätä vastaan 2-2.

Tulos varamiehisellä joukkueella ihan ok, mutta ei kuitenkaan ihan nappiin. Useampi peli olisi ollut voitettavissa, mutta toisaalta muutama hieno venyminenkin nähtiin.

Raportoi Topias Aalto

Naisten 1- ja 2-joukkueet pelasivat SM-sarjaa Mikkelissä

HSRC, MiSq sekä ESRC I & II Mikkelissä

HSRC, MiSq sekä ESRC I & II Mikkelissä

Naisten Squashliigan SM-sarja startattiin Mikkelin Sport Forumista. ESRC:ltä on tänä vuonna mukana kaksi ja koko sarjatasolla neljä joukkuetta, espoolaisten lisäksi Helsinki Squash Rakets Club ja Mikkelin Squash. Ennen kierroksen alkua Riikka koki taas vuosittaiset sydämentykytykset pelaajien etsimisen suhteen. Lopulta tällä kierroksella ESRC I:ssä pelasivat Nea Falck, Sanna Koivumäki ja hollolalaisvahvistus Kristiina Mustonen, ESRC II pelasi joukkueella Riikka Piekäinen, Jenni Heikkilä ja Marja Vainio. ESRC II lähti matkaan Esportilta klo 7.00 ja ESRC I 7.30 Helsingistä. Matkan varrelta poimittiin vielä Kristiina kyytiin ja lopulta kaikki selvisivät perille, toiset (ESRC I) hieman enemmän pysähdellen kuin toiset. ;)

Heti ensimmäisessä pelissä päästiin selvittelemään seuran sisäinen nokkimisjärjestys, jossa tällä kertaa ESRC I oli parempi. Loppupeleistä ei kumpikaan joukkue saalistanut lisää voittoja, mutta kaikilla oli hyvä tekemisen meininki! Kiitos Mikkelille kierroksen järjestämisestä! Seuraavan kerran jatketaan marraskuussa Helsingissä!

Raportoi Sanna Koivumäki

ESRC III Merihaassa, miesten IA-divisioonaa

ESRC III kookonpanolla Harry, Marko Tuomo ja Joni suuntasivat avaamaan liigakautta kohti Merihaan squashpyhättöä.

Tällä kertaa telakalla oli Basse edelleen itsepäisten selkäongelmien takia ja Mika nyrjähtäneen nilkan takia. Touko taas on ottanut paussia squashista ja keskittyy yo-kirjoituksiin. Toivon mukaan nuoriso saadaan mukaan, kun kausi vanhenee.

esrc 3

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viime vuonna divarin voittanut joukkue, eli oma rakas ESRC II! ESRC II näytti missä kaappi seisoo, selvä 4-0 voitto ja meille kaikille tappiot. Joni sai taipua Pate Nyströmille 0-3, Timbergin Tero myllytti Harryn oikein kunnolla 3-0 ja Mikael Sirén pyöritti myös 3-0 voiton Markosta. Tuomo otti ensimmäisen erän Mikko Rautiolalta, mutta hävisi lopulta 1-3.

Lyhyen paussin jälkeen vastassa oli HSRC, tuttuja kavereita täynnä oleva joukkue taas. Nelosten matsissa Joni joutui tunnustamaan vanhan ketun Timo Tulosen paremmaksi, kun menoa jarrutti kramppaava takareisi. Seuraavaksi Tuomo niputti tuoreen M65 EM-kakkosen Eetu Tuomisen 3-0 ja tilanne oli kutkuttavasti 1-1. Harry sai vastaansa jo 5. kerran Jussi Vikströmin vuoden sisällä, tälläkin kertaa matsi oli yhtä tiukka kun aina ennenkin, Harrylle 1. erä 15-13, sitten Jussi otti 2-1 eräjohdon, mutta lopulta Harry pystyi kääntämään matsin kotiin 3-2. Päivän jymypaukun järjesti sitten Marko matsissa Ilmari Vikströmiä vastaan. Marko oli jo 0-2 häviöllä ja Ilmari näytti menevän menojaan. Marko ei kuitenkaan lannistunut ja hyvät dropit yhdistettynä kovaan hakemiseen tuotti tulosta. Viidennen erän 4-9 ”sillasta” Marko puristi vielä tasoihin ja ohi ja voitti erän lopulta 13-11 ja matsin 3-2. Onnittelut Markolle!

Koko matsi jännittävien käänteiden jälkeen siis ESRC III:lle 3-1 Kapteeni kiittää hyvin pelannutta miehistöä, seuraava kierros on kotikentällä 7.11.

Raportoi Harry Lilja

ESRC III ja IV kotikentillä Esportissa, naisten I-divisioonaa

Anni, Morgan ja Johanna pelien jälkeen

Anni, Morgan ja Johanna pelien jälkeen

Useimmilla joukkueilla taisi olla vähintäänkin lieviä vaikeuksia saada riittävästi pelaajia liikkeelle kohti Esport Centeriä lauantaina 26.9., mutta loppujen lopuksi kaikki onnistuivat siinä ja KSQ:n, TSK:n & HSK:n naispelaajat asettuivat emäntiä, eli ESRC:n III- ja IV-joukkueita vastaan.

Kolmosjoukkueemme pelasi kokoonpanolla Johanna Penttilä (joka toimi kapteenina Jenni Heikkilän ollessa Mikkelissä SM-sarjaa pelaamassa), Anni Lehikoinen sekä Morgan Xiao, joka teki liigadebyyttinsä hyvällä asenteella! Nelosjoukkue pelasi kokoonpanolla Raila Luhtala, Inka Luhtala & Viveca Still (joukkueen kapteeni). Heti ensimmäiseksi päästiin selvittelemään ESRC:n joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita. Tällä kertaa ESRC IV vei 3-0 voiton, ainoastaan Anni sai napattua Inkalta erävoiton, muut ottelut nelosjengille 3-0.

ESRC III sai seuraavaksi vastaansa Kouvolan joukkueen, jossa oli mukana sekä nuoruutta että kokemusta. Juniori-ikäisten ottelut menivät tällä kertaa ESRC:lle, kun Salmen sisarukset Johanna ja Heidi taipuivat ESRC:n käsittelyssä. Vähän varttuneempien pelaajien mittelössä Nina Nylund vei selvän voiton Morganista.

ESRC IV kohtasi toisessa ottelussaan HSK:n. Kolmosten ottelusta tuli tiukka vääntö, mutta Viveca nappasi hienon 3-1 voiton Anna-Maija Mäkelästä. ESRC:n äiti ja tytär -kaksikko eli Raila ja Inka joutuivat kumpikin taipumaan 1-3 HSK:n pelaajia Meeri Särkkää ja Hanna-Mari Halmetta vastaan.

Raila, Viveca & Inka huokaisevat otteluiden jälkeen

Raila, Viveca & Inka huokaisevat otteluiden jälkeen

ESRC III:lla oli vielä kolmas ottelu, HSK:ta vastaan heilläkin. ESRC:n daameilla alkoivat ehkä paukut olla vähän lopussa, kun kaikissa kolmessa ottelussa tuli 0-3 takkiin. Vastustajina jo nelosjoukkueen ottelusta tutut Meeri Särkkä, Hanna-Mari Halme sekä Anna-Maija Mäkelä.

Kierros vietiin läpi hyvässä hengessä, mutta sarjajohtajasta ei jäänyt epäselvyyttä: HSK johtaa 8 pisteellä, tosin ESRC IV:llä ja Kouvolalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla. Marraskuussa pelataan liigaa seuraavan kerran Helsingin Talihallissa.

Raportoi Raila Luhtala

ESRC:n miesten V-joukkue Talihallissa, IIB-divisioonaa

Joonas, Kari, Tape ja Jouko Talihallissa

Joonas, Kari, Tape ja Jouko Talihallissa

ESRC V – HSK II: 2-2

Tapio Koivu voitti 3-1 Jan Riutan. Hitaasti, mutta varmasti otteet paranivat. 3. erässä Tape nousi 5-10 tilanteesta erävoittoon. Kesto 35min. Jouko Järvi kohtasi taitavan, liikkuvan Joel Jalovaaran. Jouko yritti kaikkensa, mutta nuoruus voitti. Tappio 0-3 ja kesto 19min. Kari Aalto kunnostautui hyvällä ja sitkeällä taistelulla. Kaksi erää meni jatkopalloille ja molemmat Kari vei. Hieno voitto Niilo Riikosesta 3-1. Kesto 30 min. Joonas Kylliäinen taisteli Jarmo Holmia vastaan. Joonaksella oli paljon hyviä paikkoja, mutta ratkaisupaikoista lyönnit tulivat liiaksi keskelle eli lyönti oli vielä hiukan hakusessa. Tulos 0-3. Kesto 25 min.

ESRC V – TSSq III: 1-3

Tapio Koivu voitti myös 2. pelinsä loistavasti. Jouko Järvellä oli jälleen taitava juniori vastassa, mutta Jouko onnistui silti saamaan erän. Muissa peleissä tuli selkeät 0-3 tappiot.

Raportoi Vesa Vähämaa

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja