Kuukausiskabojen kausi paketissa!

Lauantaina 16.5. pelattiin Kuukausiskabojen päätösosakilpailu. Paikalle ilmaantui kymmenen hengen hyväntuulinen ja tarmokas pelurijoukko. Finaaliskabojen voittajaksi itsensä pelasi ilman tappioita Topias Aalto (kuvassa keskellä), joka pokkasi samalla kauden kokonaiskilpailun nimiinsä. Toiseksi kokonaiskilpailussa tuli Tapsa Jokinen (kuv. oik.). Tsempparipalkinto ojennettiin Joni Jaakkolalle (kuv. vas.). Kakkoslohkon voitti tasaisten vaiheiden jälkeen tällä kertaa Tape Koivu. Lue kattava raportti alta!

WP_001723_ed2

Ykköslohkon avausottelut

Ykköslohkossa pelasivat kaikki kaikkia vastaan -formaatilla Topias Aalto, Tapsa Jokinen, Joni Jaakkola, Mikko Rautiola ja Iiro Stubin. Ensimmäisissä otteluissa Mikko voitti Iiron kahdessa erässä hyvällä pelillä 11-8, 11-8 ja Tapsa kaatoi Jonin ailahtelevien vaiheiden jälkeen 2-1. Sitten Topias joutui Mikon kyytiin, ja hyvin Iiroa vastaan lämmennyt Mikko vei ensimmäisessä erässä miten lystäsi. Sitten Topias sisuuntui, ja tasatahtia 9-9 tilanteeseen saakka edennyt erä meni 11-9 skabojen järjestäjälle. Topiaksen liikkuminen oli hyvää, ja vaikka Mikon lyöntipeli kulki, niin pisteiden tekeminen oli vaikeaa. Pitkät pallot päättyivät usein Mikon paukautettua peltiin puolittaisesta hyökkäyspaikasta. Kolmas erä Topiakselle 11-8. Iiro hävisi vähän yllättäen rankingissa 15 sijaa alempana majailleelle Jonille 2-1 – tosin yhteistuumin totesimme jälkipeleissä, että Joni on selvästi kehittynyt. Iiro oli myös hieman huonovointinen, ja joutuikin jättämään leikin kesken ottelussaan Tapsaa vastaan.

Ratkaisuja keskivaiheilla

Mikko hoiteli Tapsan vakuuttavasti 11-4, 11-3 hieman ramymaisin tatsitteluelkein. Tapsan lyönti vaan ei tuntunut menevän tällä kertaa paljon muualle kuin keskelle. Täytyy myös sanoa, että Mikon säännöllinen treenaaminen kovassa seurassa ja kovassa kurissa Tommi Lindin vetämissä keskiviikkotreeneissä yhdessä Topiaksen ja muiden kanssa alkaa selvästi tuottaa tulosta. Tempon sietokyky on kasvanut ja volleyssa ollaan koko ajan kärppänä hyökkäämässä. Topiaskin aloitti Tapsaa vastaan vahvasti – strategiana oli aggressiivinen killeihin perustuva hyökkäyspeli, joka toimi aluksi kuin unelma. Toiseen erään tultiinkin sitten takki auki, Tapsa karkasi 7-0 -johtoon eikä kiri enää riittänyt. Kolmannessa erässä Topias löysi taas rytmin ja vei ratkaisuerän 11-6.

Ykköslohkon päätös

Viimeinen ottelu käytiin Topiaksen ja Jonin välillä, kun Iiro antoi Topiakselle w.o:n. Ensimmäisessä erässä Topias dominoi tempovaihtelulla ja lob-drop-taktiikalla selvästi. Toisessa ote jälleen tyypilliseen tapaan vähän lipsahti, ja Jonin aktiivisuus, taistelutahto ja kovat killit ja mitat toivat pisteitä. Jonille 11-9. Kolmannessa Topias skarppasi ja vei sen lopulta selvähkösti, olisiko ollut 11-6. Näin Topias varmisti finaaliosakilpailun voiton, ja samalla kokonaiskilpailun pokaalin itselleen!

Kakkoslohkon taistelut

Kakkoslohko oli hyvin tasainen. Sanna Koivumäki oli rohkeasti ainoana juniorina ja ainoana naispuolisena lähtenyt mukaan Kuukausiskabojen finaaliosakilpailuun. Tape Koivua vastaan hän pääsi jo 15 pisteeseen, mutta erävoitto jäi kuitenkin tässä tasokkaassa osakilpailussa saavuttamatta. Tape vei eräsuhteella lohkon voiton, mutta hävisi Marko Lappalaiselle, joka puolestaan hävisi Kari Aallolle, joka taas hävisi Martin Tallbergille. Miehet pelasivat jännittävästi ristiin niin, että Tapelle ja Markolle kolme voittoa, Martinille ja Karille kaksi.

Finaaliskabojen paremmuusjärjestys (täydelliset tulokset tästä):

1.Topias Aalto
2.Mikko Rautiola
3.Tapsa Jokinen
4.Joni Jaakkola
5.Iiro Stubin
6.Tape Koivu
7.Marko Lappalainen
8.Martin Tallberg
9.Kari Aalto
10.Sanna Koivumäki

Ja näin on siis kausi saatu pakettiin! Lopullinen pistetilanne 15 parhaan osalta kuuden osakilpailun jälkeen:

1.Topias Aalto 138,33
2.Tapio Jokinen 109,17
3.Harri Pohja 88,00
4.Marko Lappalainen 75,90
5.Tero Timberg 63,33
6.Tapio Koivu 60,81
7.Mikko Rautiola 55,00
8.Kari Aalto 49,21
9.Harry Lilja 48,33
10.Tuomo Pohjamies 45,83
11.Juho Vuorinen 42,21
12.Janne Järvinen 40,00
13.Joni Jaakkola 39,90
14.Marko Välimäki 39,26
15.Patrik Nyström 35,00
15.Tommi Lind 35,00

Eri kuukausien voittajat:

Syyskuu: Janne Järvinen
Lokakuu: Tapio Jokinen
Joulukuu: Topias Aalto
Tammikuu: Tommi Lind
Helmikuu: Patrik Nyström
Toukokuu: Topias Aalto

ESRC:n Kuukausiskaboihin osallistui tällä kaudella yhteensä 41 pelaajaa. Mestariksi itsensä pelasi toista kertaa putkeen Kuukausiskabojen keksijä ja järjestäjä Topias Aalto, tietysti pienellä osallistumissäännöllisyysedulla… Mutta mainittakoon, että kaudella 2013-2014 mestaruus onnistui napata vasta ensimmäistä kertaa, joten eivät nämä ilmaiseksi tule – monta ottelua täytyy voittaa matkan varrella ja paras kolmesta otteluissa ei saa tulla paljonkaan huonoja hetkiä. Osallistujalistalla vilkkuu paljon a-luokan pelaajia ja joku satunnainen valion mieskin joskus. Tällä kaudella mestaruuteen tarvittiin yhteensä 13 voittoa 17 ottelusta. Pataan tuli mestarille syyskuussa Janne Järviseltä, tammikuussa Mikko Rautiolalta ja Tommi Lindiltä, helmikuussa Patrik Nyströmiltä. Ensi kaudeksi voisi muuttaa pisteytystä niin, että osallistumiselta viedään hieman painoarvoa pois!

Tsempparipalkinto

Tsempparipalkinto on kuukausiskaboissa ollut erityisen arvostettu, koska skabojen alkuperäisenä ideana on ollut pikemminkin hyvät pelit ja yhteisöllisyys kuin suora kilpailullisuus. Niinpä tsempparipalkinto on jaettu jollekin, joka on osallistunut aktiivisesti skaboihin hyvällä asenteella ja osoittanut taistelumeininkiä peleissä. Ehdottomana kriteerinä on myös, että on viimeisessä osakilpailussa paikalla palkintojenjakoon saakka. Tällä kertaa palkinto (ESRC:n seurahuppari) meni Joni Jaakkolalle! Joni on osallistunut viime talven comebackinsa jälkeen molempiin kuukausiskaboihin hyvällä meiningillä ja osoitti varsin pirteitä otteita varsinkin näissä finaaliskaboissa, joten palkinto on ansaittu.

Hyvää kesää kaikille, jatketaan skaboja syssymmällä – pitäkää itsenne kuoseissa ;)

ESRC Kuukausiskabojen mestarit (katso nostalgiset raportit menneiltä vuosilta!):

2014-2015 Topias Aalto (tsemppari: Joni Jaakkola)
2013-2014 Topias Aalto (tsemppari: Alex Macintosh)
2012-2013 Tapio Jokinen (tsemppari: Touko Juntunen)
2011-2012 Tapio Jokinen (tsemppari: Heikki Hassinen)
2010-2011 Tero Timberg (tsemppari: Erkki Pyre)

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja