Pystymetsästä squashkentälle – tervehdys starttikurssilta!

ESRC_starttikurssi_banner_169pxKun lenkkipolun jokainen mutka ja kivi oli jo tullut tutuksi ja osasin zumban biisit ulkoa, oli aika keksiä jotain uutta kuntoilun saralla. Kaipasin lajia, joka olisi tehokas ja hauska ja jossa tulisi hyvä hiki. Tulevaisuutta ajatellen laji voisi kehittää myös koordinaatiota ja vahvistaa luustoa (paljastus: olen keski-ikäinen nainen).

Olin seurannut lapseni squashharrastusta vuosia lasin takaa. Kova laji. Ja pallokin aika arvaamaton kaveri. Ei minusta olisi siihen. Vai olisiko? Lähdimme ystävieni kanssa ottamaan asiasta selvää.

Eräänä tiistai-iltana seisoimme Esport Centerin squashkentällä hieman jännittyneinä ja kättelimme oikeaoppisesti squashmailaa. Osallistujia oli 7 henkilöä, naisia ja miehiä, ikähaarukalla 21-50-vuotta. Suurimmalla osalla ei ollut aiempaa kokemusta squashin pelaamisesta.

Siitä se lähti, hikinen ja nauruntäytteinen tunti. Valmentajamme Tommi Lind opasti peruslyönnit perusteellisesti, viuhdoimme mailoilla ilmaa kunnes pääsimme asiaan, lyömään palloa. Ja sehän meni minne huvitti! Keskity, keskity. Harjoittelimme peruslyöntejä ja noukimme palloa nurkista niin, että tuntuihan se jo pakaroissa. Lyöntiasento ja lyöntikin onnistui aika ajoin, mahtava fiilis!

Kaivattu juomatauko ja sitten pelin sääntöihin. Tommi kertoi lajin ideasta ja kävi läpi säännöt, jonka jälkeen… saimme vihdoin pelata!

Mukava pelikaverini osoittautui samanhenkiseksi kuin minä: juu ihan tässä vaan rauhallisesti pallotellaan… ei kun kovat piippuun ja täysillä! Saattaa olla että pelin tiimellyksessä se oikeaoppinen lyönti ajoittain katosi, mutta mitäs siitä! Oli niin hurjan hauskaa! Koko keho sai hyvää kyytiä ja hiki virtasi.

Menipä tunti nopeasti. Posket punaisina, melko voipuneina ja hymy huulilla kiitimme pelikumppania ja valmentajaa – ensi viikkoon!

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja