Heikki ”Hessu” Suvanto In Memoriam

Hessu Suvanto_croppedHeikki ”Hessu” Suvanto, 16.9.1947 – 27.1.2015

Seuramme aktiivipelaajana 80-luvulla ollut Hessu Suvanto menehtyi sairauskohtaukseen Thaimaassa 27.1.2015. Muistamme hänet tinkimättömänä taistelijana seuramme silloisilla Niittykummun squashkentillä.

Pääosan elämäntyöstään Heikki teki Helsingin huumepoliisissa. Hän oli kotoisin Jokioisista, poliisi jo toisessa polvessa. Erityisen iloinen ja onnellinen hän oli, kun selvisi, että hänen poikansa myös pääsi poliisikouluun, johon oli hakenut isänsä tietämättä.

Heikki oli armoitettu oman tiensä kulkija ja seikkailija jo syntyessään. Poliisin työssään hän sai jatkaa lapsuuden ajan poliisi- ja rosvoleikkejä, joihin hän heittäytyi joskus jopa uhkarohkeasti vaaratilanteita kaihtamatta. Hän tavoitteli ja puolusti oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä ehdoitta kaikissa toimissaan.

Seuramme 20-vuotisjuhlissa oli yhtenä tietokilpailukysymyksenä kysymys Heikistä, joka oli lyönyt työkavereiden kanssa vetoa, että pystyy hyppäämään harjoittelematta Herttoniemen hyppyrimäestä alas. No, eräänä päivänä hän sen sitten tekikin, hintana ruhjeiden lisäksi katkennut reisiluu…

Heikkiä jäivät lukuisten ystävien ja läheisten lisäksi kaipaamaan kolme jo täysi-ikäistä lasta.

Heikki Hassinen

    Kommentoi artikkelia »»

    Sinun on rekisteröidyttävä jos haluat jättää kommentteja